Als je een tuin hebt, dan weet je hoe prettig dit kan zijn om heerlijk en ongestoord te kunnen genieten van de buitenlucht. Privacy is daarbij voor veel mensen erg belangrijk. Ook als je kinderen hebt zou de tuin een plek moeten zijn waar ze veilig kunnen spelen. Die gewenste veiligheid en privacy kun je bereiken met een goede tuinafscheiding.

Je kunt heerlijk genieten in je tuin. Lekker in de schaduw of in de zon zitten, een drankje en een boekje erbij; het goede leven. Je kinderen kunnen er spelen in alle rust en veiligheid. Hier wil je natuurlijk optimaal van genieten. Het is voor familie en buren prima om in dit geluk te delen, maar alleen op momenten dat jij dit wilt. Met een goede tuinafscheiding stel je letterlijk een grens.

Wat zijn de eisen aan een tuinafscheiding?

Natuurlijk is het helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke smaak wat voor soort tuinafscheiding je wilt, er zijn zoveel mogelijke variaties denkbaar. Soms is een visuele tuinafscheiding voldoende, bijvoorbeeld een reeks paaltjes of een lage struik. In andere gevallen kun je kiezen voor een tuinafscheiding die de hele tuin afsluit, zoals bijvoorbeeld een schutting. Je kunt dan kiezen voor een schutting van hout of beton, maar ook voor een combinatie van hout en steen als afzetting voor je tuin. Toch hebben de meeste mensen een voorkeur voor een tuinafscheiding die één geheel maakt met de tuin; een groene, natuurlijke tuinafscheiding.

Verschillende soorten natuurlijke tuinafscheidingen

Er zijn verschillende soorten natuurlijke tuinafscheidingen. De bekendste is misschien wel de ligusterheg. Deze heg heeft zijn populariteit te danken aan het feit dat hij ook in de winter groen blijft (afgezien van zeer strenge winters, dan kan de heg toch zijn bladeren verliezen).

Coniferen blijven ook groen in de winter. Je kunt een haag van coniferen creëren door een paar exemplaren op een rij te zetten. Je kunt een conifeer in verschillende soorten kopen. Zo heb je langzame of snelle groeiers en in verschillende groentinten.

Beukenhaag kopen bij Beukplanten.nl

Ook beukenhagen zijn erg in trek en deze komen in twee soorten; de haagbeuk en de echte beuk. Een echte beuk verliest pas in het voorjaar zijn blad, terwijl de haagbeuk wél in de winter zijn blad verliest. Je kunt een beukenhaag kopen bij Beukplanten.nl. De beukplanten worden gekweekt in de eigen boomkwekerij, dus je krijgt gegarandeerd een verse beukhaag. Nog een voordeel; je kunt de beukenhaag gewoon online bestellen! De beukenhagen zijn leverbaar van half oktober tot ongeveer half april.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.