De trap is misschien wel de grootste eyecatcher van de begane grond. Als deze in de gang staat, is dit het eerste wat je ziet als je binnenkomt. Staat de trap in de woonkamer? Dan maakt deze zelfs een groot onderdeel uit van het gehele interieur. Kortom: de trap verdient meer aandacht dan deze nu misschien krijgt. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Overweeg jij een traprenovatie? Weet dan waar je rekening mee moet houden!

Een traprenovatie lijkt misschien eenvoudig. Iets wat je zelf ook wel kan. Niets is echter minder waar. Er komt veel bij kijken en er worden in de praktijk ook veel fouten gemaakt. Een goede voorbereiding is echter al het halve werk. Daarom is het goed om de meest gemaakte fouten te kennen en ook te weten hoe je deze kunt voorkomen.

Verkeerde materiaalkeuze

Als echte doe-het-zelver weet je waarschijnlijk allang hoe belangrijk het is om de juiste materialen te gebruiken. Toch worden de meeste fouten alsnog gemaakt door een verkeerde materiaalkeuze. Kies daarom allereerst voor een kwalitatieve winkel. Een goed voorbeeld is www.parketloods.nl. Hier kun je terecht voor de juiste bekleding en ben je verzekerd van de juiste kwaliteit.

Ook is het goed om te weten welke bekleding voor jouw woning en specifieke wensen het meest geschikt is. Houd hierbij ook rekening met het soort trap. Elke trap is weer anders en vraagt ook om een geheel andere aanpak. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten en dat je ook van het juiste advies wordt voorzien.

De kans is klein dat je al eens eerder een trap gerenoveerd hebt. Dit zijn van die klussen die je slechts een paar keer in je leven zult doen. Heel veel ervaring heb je dan ook waarschijnlijk niet. Daarom is het belangrijk om een expert mee te laten kijken. Iemand die verstand heeft van traprenovatie en weet wat er nodig is om de trap geheel naar wens te krijgen.

Onveilig klussen

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit bij professionele klussers. Niet voor niets, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Een simpele vergissing kan al catastrofale gevolgen hebben. Onveilig klussen kan zich in verschillende zaken uiten. Denk bijvoorbeeld aan verkeerd gebruik van gereedschap, geen gebruik van veiligheidskleding of materialen, maar ook aan klussen in een rommelig huis. Als je niet opruimt tijdens de verbouwing en het afval niet direct afvoert, kan dit bijvoorbeeld tot lelijke valpartijen leiden. Daarom is het belangrijk dat er secuur en veilig wordt gewerkt.

Onvoldoende kennis

Als je je niet goed inleest en stiekem geen idee hebt waar je moet beginnen, dan is de kans groot dat het klussen ook weinig effectief zal zijn. Misschien merk je zelfs wel dat de traprenovatie erg lang duurt en je vrij weinig opschiet. Het gevolg is dat je maandenlang in de rommel zit en de klus dan nog niet naar wens is voltooid. Zonde!

Daarom is het belangrijk om eerst voldoende informatie te verzamelen en – indien je toch niet zeker bent van jezelf – misschien toch een expert in te schakelen. Dan weet je zeker dat de klus voorspoedig verloopt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.