Incontinentie is een vervelend probleem onder veel mensen. Het probleem kan zowel s nachts als overdags plaatsvinden. In beiden gevallen zorgt het voor veel ongemakken en is het prettig als er iets aan gedaan kan worden. Wanneer je in de nacht last hebt van incontinentie, kan dit de nachtrust verstoren. Het is dan sterk aan te raden om hier wat aan te doen.

 

Wat is incontinentie?

 

Voordat we het kunnen hebben over wat er aan incontinentie gedaan kan worden, is het allereerst van belang dat je weet wat incontinentie inhoudt. Incontinentie is het ongewenst verliezen van urine. Het kan zowel overdag als ‘s nachts voorkomen. Het probleem ontstaat door verschillende redenen. Lees op Depend.nl de oorzaken van incontinenetie. Dit kan helpen bij de manier van behandelen. Een erg veelvoorkomende oorzaak is een recente zwangerschap. Veel vrouwen krijgen na een zwangerschap last van incontinentie. Ongeacht de manier van ontstaan, is het prettig als er wat aan gedaan kan worden. 

 

Urineverlies in de nacht

 

Wanneer je ‘s nachts erg veel last hebt van urineverlies, kan dit de slaap negatief beïnvloeden. Hierdoor kun je overdag vaker moe zijn en dat is niet prettig. Om de gevolgen van het probleem zo veel mogelijk te beperken, kan het handig zijn om gebruik te maken van incontinentiemateriaal. Bij veel mensen zorgt dit ervoor dat ze s nachts niet meer wakker worden van het ongemak. Naast dat incontinentiemateriaal prettig is voor in de nacht, kan het ook handig zijn om er overdag gebruik van te maken. Je ervaart daardoor een stuk minder ongemakken. Wel is het van belang dat je de producten bij de juiste leverancier koopt. Niet elk bedrijf levert de beste kwaliteit. Stop daarom wat extra tijd in de zoektocht en zorg ervoor dat je een betrouwbare leverancier vindt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.