Wanneer je wilt verhuizen, wil je uiteraard zo snel mogelijk je huis verkopen. Zeker je huis verkopen bij een scheiding bijvoorbeeld kan niet snel genoeg gaan. Daarom helpen we je in dit artikel een handje met verschillende tips!

De keuken

Voor veel mensen is de keuken erg belangrijk aan een huis. Bij een bezichtiging gaat daar dus vaak veel aandacht naar uit. Zorg dus dat je hier op in speelt. Poets je keuken, en ruim de kastjes netjes op. Indien er ergens losse plinten of beschadigingen zitten, repareer deze dan. Maak je keuken zo aantrekkelijk mogelijk!

Huisdieren

Wanneer je huisdieren hebt, kun je het beste zorgen dat deze tijdens de bezichtiging even ergens anders verblijven. Bijvoorbeeld bij de buren of bij vrienden. Voor jou lijkt het misschien onvoorstelbaar, maar niet iedereen houdt van dieren. Ook kunnen huisdieren de bezichtigers afleiden, en kunnen ze voor nare geurtjes zorgen. Zijn er kamers in je huis die al aardig naar je huisdier ruiken, neutraliseer de geur daar dan. Zet de ramen goed open, en gebruik eventueel een klein beetje luchtverfrisser. Berg ook zaken als een hondenbench of kattenbak tijdelijk even op.

De tuin

Bij veel bezichtigingen gaat de focus vooral uit naar de binnenkant van het huis. Ook de tuin is echter een belangrijk onderdeel. In de zomer wil je immers lekker buiten kunnen zitten. Zorg dus ook dat je tuin netjes is voor de bezichtiging. Snoei die wilde planten wat bij, maai het gras en ruim bladeren op.

De tijd van het jaar

Iets anders om rekening mee te houden bij de verkoop van je huis is de tijd van het jaar. In de lente worden namelijk veel meer huizen verkocht dan in de winter. In de winter zijn mensen bezig met de feestdagen, en door de koude temperaturen blijven mensen liever thuis dan huizen te gaan bezichtigen. Daarom is het verstandig om je huis net voor de lente te koop te zetten. Wacht je tot de winter, zul je minder snel van je huis afkomen. Krijg je je huis toch verkocht in de winter, dan krijg je er waarschijnlijk minder geld voor.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.