Klokken: tegenwoordig hebben we ze eigenlijk niet meer nodig. Want, de tijd dat kun je overal wel zien. Op je smartphone, op je tablet, op de thermostaat. Een klok hebben we allang niet meer in huis voor de tijdweergave zoals dat voor je oma en opa wellicht het geval was en je ouders. De huidige generatie heeft de klok niet meer nodig. Maar toch liggen de Nederlandse warenhuizen er vol mee, en iedere nieuwe woning eigenaar, iedere starter slaat toch weer een setje klokken in. Waarom? Klokken zijn een relatief goedkoop middel om het interieur van sfeer mee te voorzien.

De juiste klokken vinden

Het zou een fout zijn om de eerste beste discount store binnen te lopen en een wegwerp klok te kopen. Immers, klokken schaffen we vandaag de dag aan vanwege het unieke karakter dat zij hebben en de sfeer die zij kunnen toevoegen aan een kamer. Een klok moet dus veel meer kunnen dan louter de tijd aantonen. De term voor dit soort klokken is design klokken. Dit zijn klokken van gerenommeerde merken zoals Karlsson, JVD en AMS. De klokken van deze merken worden ontworpen door professionele designers. Niet de eerste de beste dus, echte vaklieden gaan hier over de vormgeving van de klokken in kwestie. Met dit soort top merken zit je dus vrijwel altijd goed.

Populaire klokken soorten van het moment

De laatste jaren zien we dat klokken met een enigszins suf imago, zoals bijvoorbeeld de koekoeksklok, weer terug zijn maar dan in een nieuw modern jasje. Je kunt dan met name denken aan meer moderne kleuren zoals smetteloos wit, of zelfs paars!

Een andere stijl die we meer en meer zien opduiken in Nederlandse woonkamers zijn vintage en retro stijl klokken. Denk bijv. aan flip over klokken. Dit zijn geen traditionele klokken. Maar deze klokken geven de tijd aan met flappen waar nummers op staan die overgeslagen worden. Weer eens wat anders dan een klok met wijzers.

Tip: https://www.klokkenshop.com/overige-klokken/jaarpendules/

Een beweging die we tevens waarnemen is dat quartz klokken toch wel een beetje de standaard geworden zijn. Quartz klokken hebben als voordeel op ouderwetse mechanische klokken dat ze relatief onderhoudsarm zijn en ze werken op batterij. Quartz klokken zijn over het algemeen ook lekker stil. Heel storend voor sommige mensen is namelijk het tikken van de klok wat je over het algemeen meer zult ervaren bij mechanische klokken. Daar heb je echter nooit last van met een quartz klok. Ook de meer ouderwetse stijl klokken zijn tegenwoordig verkrijgbaar in Quartz uitvoering.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.