Verlichting is een belangrijke bepaler van de sfeer in je huis. Je kan kiezen voor hanglampen, staande lampen en tafellampen. Ook spotjes zijn een optie. Een combinatie van spotjes en een aantal andere lampen is ook goed mogelijk. Bekijk eens het aanbod van Lamplord.nl. Naast het type lamp is ook de warmte van het licht iets waar je over na moet denken. Verder kan je kiezen voor dimmers en LED-lampen om energie te besparen. Met de volgende aandachtspunten in je achterhoofd kies je voor de juiste verlichting in jouw huis. 

Kies een lamp die past bij de stijl van jouw interieur

Je lampen moeten natuurlijk passen bij de rest van je woning. Je hebt alles ingericht in een bepaalde stijl. Dat kan klassiek zijn, maar ook modern of industrieel. Je kan ook meerdere stijlen met elkaar combineren, maar let er altijd op dat het evenwicht in je huis niet uit balans raakt. Vaak is het mooi om alles in dezelfde stijl te houden. Soms kan het juist heel verrassend werken om een vintage lamp te plaatsen in een modern ingericht huis. Spotjes staan ook heel goed in een moderne woonkamer. Kies voor draaiende spotjes zodat je de aandacht op specifieke hoeken van je kamer kan richten.

Kies de juiste plaatsing

Het plaatsen van lampen en spotjes doe je niet zomaar. De positie van lichtbronnen in je huis heeft grote invloed op de sfeer. Hanglampen zijn praktisch omdat ze een groot oppervlak verlichten en niet in de weg staan. Ook spotjes kunnen een groot deel van je kamer verlichten. Een staande lamp of tafellamp is minder praktisch, maar wel een echte sfeermaker. 

Denk na over de warmte en sterkte van de verlichting

Ga je voor koud of warm licht? Hou je van wit licht of heb je toch liever geel of oranje? Naast een koele of warme uitstraling is ook het type lamp belangrijk. Kies uit gloeilampen, LED of halogeen. Tegenwoordig is de LED-lamp de meest gebruikte lamp, omdat deze zuinig en duurzaam is. Een LED-lamp gaat zeer lang mee en verbruikt weinig energie. Het is eigenlijk niet meer toegestaan om gloeilampen te kopen, maar ze zijn in de praktijk nog wel verkrijgbaar. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.