Wanneer je weggaat en de voordeur valt dicht, terwijl de sleutel nog op de binnenzijde van de deur zit, ontstaat er een er panieksituatie. Wat moet je in zo’n situatie doen? Je zou een ruitje in kunnen slaan, als je daarlangs naar binnen zou kunnen gaan, maar het is beter een slotenmaker te bellen die 24/7 dienst heeft. Je wilt zo snel mogelijk je huis weer in.

 

Er zijn slotenmakers die van dergelijke situaties misbruik maken. Zij rekenen torenhoge prijzen en bekijken daarbij hoe ze op een eenvoudige manier binnen kunnen komen. Dergelijke slotenmakers moet je natuurlijk hebben. Heb je een slotenmaker nodig, dan is het belangrijk dat je een goede van een slechte kunt onderscheiden. Raadpleeg dan vooral een professionele slotenmaker.

Keurmerken waaraan je een goede slotenmaker kunt herkennen
We hebben het Nederlands Sleutel – en Sloten Specialisten Gilde (NSSG). Je kunt met een gerust hart met een lid van de NSSG in zee gaan. Je weet dan dat je een betrouwbare slotenmaker specialist over de vloer krijgt. Er is ook nog het PKVW-keurmerk. Ook de sloten kunnen een keurmerk hebben. SKG sloten zijn goedgekeurd met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Aan deze keurmerken is een goede en betrouwbare slotenmaker herkenbaar. Woon je in Berkel en Rodenrijs of in de omgeving daarvan neem dan een Slotenmaker Berkel en Rodenrijs. De slotenmaker Berkel en Rodenrijs zal bij problemen snel bij je langs kunnen komen.

Wat doe je in een panieksituatie?
Wanneer je plotseling door een of andere oorzaak niet meer naar binnen kunt, dan probeer je snel een oplossing te zoeken. Ga niet ondoordacht te werk. Wanneer je via internet gaat zoeken naar een slotenmaker, dan moet je goed opletten. Je moet als je gaat bellen niet met een tussenpersoon spreken, maar met de slotenmaker zelf. Vraag naar een duidelijke prijsindicatie. Volgens de brancheorganisatie NSSG mag het openmaken van een deur, die niet van een veiligheidsstrip is voorzien, niet meer kosten dan €125. De toeslag voor het openmaken tijdens de avonduren is normaal 50%.

 

Een nieuw cilinder met 2 sterren SKG mag niet meer dan €30 kosten. De kosten kunnen wel een beetje anders zijn wanneer de situatie zich daartoe leent. Wil de slotenmaker geen prijs opgeven als je hem belt, dan moet je verder zoeken. Ook een slotenmaker die met een gewone personenauto komt, zonder logo, moet je niet vertrouwen. Teken niet voordat je de kosten weet die gerekend wordt. Vind je de prijs te hoog, dan moet je er niet mee in zee gaan. Laat je ook niet overrompelen als de slotenmaker niet alleen komt. Op de fractuur moeten alle gegevens van hem vermeld staan, dus ook zijn telefoonnummer.

Waar kun je op vertrouwen?
Neem een slotenmaker die vooraf een duidelijke prijsindicatie geeft. Ook de voorrijkosten moeten vermeld staan net als de toeslagen voor bijzondere tijden. Zou je een slotenmaker treffen die een prijs opgeeft, zonder btw en pas de 21% later bij het bedrag optelt, dan hoef je die niet te betalen. Ga in zee met een slotenmaker die lid is van de NSSG. Dan kom je niet voor onverwachte problemen te staan.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.