Iedereen kent het wel, het uitglijden als je de trap op of af loopt. Je probeert jezelf nog te redden door de leuning vast te pakken, maar het is al te laat. Je ligt languit onderaan de trap. Als je tijdens het vallen net een verkeerde beweging maakt, kan het zelfs zijn dat je er lelijk vanaf komt en een verwonding eraan overhoudt! Wist je al dat dit allang verleden tijd had kunnen zijn? Er is namelijk een simpele oplossing voor, zodat je nooit meer uit zal glijden. Je raadt het misschien al: antislip tape. Wellicht heb je hier al over nagedacht, maar heb je je er nog niet in verdiept. Dus waar moet je nou op letten als je antislip tape aanschaft? Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten, met verschillende kwaliteiten en prijzen.

 

Antislip tape korrel
Deze antislip tape is te koop in bijna iedere bouwmarkt, denk aan Ikea, Praxis en Gamma. Deze antislip tape is eigenlijk gewoon plakband en de toplaag lijkt sterk op schuurpapier. Ook zijn er verschillende soorten tape beschikbaar, zo heb je kartonnen varianten, plastic-kunststof en vinyl. Bouwmarkten verkopen deze antislip tape onder de naam CanDo traprenovatie. Deze antislip tape is gecreëerd voor binnen gebruik en is minder geschikt voor buiten. De tape is perfect voor een klein keukentrapje op een opstapje, maar minder voor een grote trap. Doordat de bovenlaag vergelijkbaar is met schuurpapier, slijt het gemakkelijk je sokken en kan het zeer doen aan blote voeten. Mocht je binnen altijd met schoenen of slippers aan lopen, dan is dit natuurlijk geen probleem en kan je deze tape prima gebruiken op de gewone trap! De levensduur is niet erg lang, namelijk tussen de 1 en de 2 jaar. Ook is het makkelijk aan te brengen, maar moeilijker te verwijderen.

Tip: Antisliprubbertape is essentieel en de betere oplossing tegen gladde traptreden!

 

Antislip tape vinyl
Ben je op zoek naar een tape die perfect presteert in vochtige ruimtes, zoals een badkamer of sauna? Dan is de antislip tape met vinyl profiel perfect. Deze tape is beschikbaar in verschillende kleuren en diverse breedtes, en dus erg geschikt voor natte ruimtes. Deze tape is niet geschikt om met schoenen overheen te lopen, of om buiten gevestigd te worden! Wel heeft deze tape een korte levensduur, namelijk 1 tot 2 jaar.

Uitgelicht: Kwaliteiten in Anti slip tape

 

Antislip tape pvc elastomeer
De perfecte tape voor in een woning, is een antislip tape van een pvc elastomeer. Deze is zowel te gebruiken voor woningbouw trappen, vlizo trappen, ladders, keldertrappen, drempels en de badkamer. De tape is zeer sterk en voelt stroef aan, wat zorgt voor een goede antislip. De tape is absoluut niet scherp aan de voeten, dus perfect om met blote voeten overheen te lopen. De levensduur hiervan in een normaal woonhuis is 5 tot 10 jaar.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.