Als je ramen constant vies zijn of er vocht, vuil of aanslag tussen de ramen zit zou het heel goed kunnen dat je een lekke ruit hebt. Je herkent een lekke ruit aan de volgende dingen:

 

  • Er zitten vocht tussen de glasbladen (dus niet op het glas zelf maar echt ertussen)
  • Er zit vuil tussen het glas
  • Er zit een blauwe waas op het glas die niet weggepoetst kan worden
  • Er zit een witte waas tussen de glasbladen

 

Indien u een van deze kenmerken herkent, heeft u waarschijnlijk een lek glas en is het verstandig om uw glas te vervangen. Vocht tussen de glasbladen hoef je niet altijd te zien, vaak is dit alleen s’ochtends en s’avonds te zien. Temperatuur en luchtvochtigheid zorgen hiervoor. Vaak zit er op een raam die geplaatst is nog een flink aantal jaren garantie. Dit omdat het glas over het algemeen 20 jaar mee moet horen te gaan, dus als je na 5 jaar al last hebt van een lek glas is het verstandig om terug te gaan naar het bedrijf dat je glas geplaatst heeft. Meestal bieden zij tot 10 jaar garantie op je glas. Indien u de glazen langer heeft en er geen garantie meer op zit, kunt u terecht bij een glashandel in Leiden.

Hoe voorkom je een lekke ruit

Een lekke ruit kan je natuurlijk nooit 100% voorkomen, maar er spelen een aantal zaken die belangrijk zijn.  Zo moet je ervoor zorgen dat je het verfwerk en kitwerk van de randen van de ruit goed onderhoudt. Als je dit goed onderhoudt zorg je ervoor dat er geen ruimte tussen de glasbladen komt waardoor er geen vocht of vuil tussen de glasbladen terecht kan komen. Zorg dat je dit zowel aan de binnen-als buitenkant doet, omdat via beide kanten een opening tussen de glasbladen kan ontstaan. Daarnaast is een andere belangrijke factor hoe het glas geplaatst is. Zorg er dus voor dat je het glas laat zetten door vakkundige glaszetters. Bij HCglasservice hebben ze vakmensen met jarenlange ervaring die je hiermee verder kunnen helpen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.