Alles wat je moet weten over een dakscan voor zonnepanelen

Een zonnepaneel is een apparaat dat is ontworpen om de zonnestralen te absorberen en deze om te zetten in zonne-energie. Om de installatie en het opvangen van zonneflux te vergemakkelijken, is de zonnecollector meestal in de vorm van een vlak paneel, met een gemiddelde oppervlakte van 1 m². Energie van de toekomst bij uitstek, zonne-energie is een echte troef omdat het plaatsen van zonnepanelen op een woning voordelig is, zowel voor de verkoop of verhuur als voor de kwaliteit van leven van gebruikers.

Ze zullen inderdaad hun eigen elektriciteit kunnen produceren en in hun energiebehoeften kunnen voorzien zonder tussenkomst van een derde partij. Daarnaast is het plaatsen van zonnepanelen op een huis eenvoudiger geworden dankzij subsidies en financiële steun van de staat. Daarnaast zijn zonne-installaties na vijf jaar volledig rendabel, waarna er voor de duur van de installatie wordt bespaard op de elektriciteitsrekening.

Een goede voorbereiding met behulp van een dakscan

Een kosten-batenanalyse vereist noodzakelijkerwijs een goede voorbereiding en diepgaand onderzoek. Wat zijn jouw energiebehoeften? Heeft uw dak de juiste helling en oriëntatie? In welke staat verkeert jouw dak? Wanneer gebruik je energie? Welk type zonnepanelen wil je precies? Welke omvormer is het meest geschikt voor jouw installatie?.

Met de antwoorden op deze vragen kunt je een gedetailleerde kosten-batenanalyse uitvoeren en verborgen kosten (bijvoorbeeld dakrenovatie) in uw berekening opnemen. Aarzel niet om een ​​dakscan uit te laten voeren voordat je een definitieve beslissing neemt. Een dakscan is een laagdrempelige methode om bovenstaande vragen te beantwoorden.

Voordelen van een dakscan

Een zonnepanelen dakscan zorgt ervoor dat je van te voren goed in kaart brengt of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. In vorige alinea bespraken we al een aantal criteria. Door een speciaal samengestelde vragenlijst in te vullen over jouw dak ben je zo snel op de hoogte of jouw dak voldoet aan de voorwaarden voor het aanleggen van zonnepanelen.

 

Wanneer je op dit moment in de oriënterende fase voor het plaatsen van zonnepanelen binnen jouw huis, dan is het advies om deze dakscan altijd uit te laten voeren. Een voordeel is dat het weinig tijd kost en je uiteindelijk een hoop tijd en geld kan besparen.

 

Grove schatting kosten zonnepanelen

Tot nu toe hebben we de kosten geschetst waarmee rekening moet worden gehouden voor een fotovoltaïsche installatie thuis. Maar laten we het hebben over de prijzen van de panelen in kwestie, die worden berekend in termen van kosten per watt, meestal tussen 600 en 800 euro per vierkante meter. Daarbij is het niet altijd nodig om de panelen direct te kopen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om zonnepanelen te huren. Overweeg dus altijd wat voor jouw situatie het meest gewenst is.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.