Waarschijnlijk heb je de termen “hottub”, “spa” en “jacuzzi” weleens voorbij horen komen. Veel mensen denken dat deze begrippen precies hetzelfde betekenen. Dit is echter niet helemaal het geval! Wat het verschil precies is, leggen we uit in dit artikel.

Wat is een spa?

Laten we beginnen met wat een spa precies is. Een spa wordt ook wel een bubbelbad of whirlpool genoemd. Een spa is een klein badje met warm water, waarin er door middel van een pomp bubbels worden geblazen. Naast dat een bubbelbad gewoon heerlijk is, heeft het ook diverse gezondheidsvoordelen. Zo kan het onder meer stress verminderen en spierpijn verlichten. De bubbels werken namelijk als een soort massage!

Wat is een jacuzzi?

Oké we begrijpen nu wat een spa/bubbelbad is. Veel mensen denken dat een “Jacuzzi” hetzelfde is. Een Jacuzzi is echter een merk dat spa’s verkoopt. Een spa is dus niet altijd per se een Jacuzzi! Er bestaan immers verschillende soorten merken bubbelbaden.

Wat is een hottub?

Dan nu het begrip “hottub”. Een hottub lijkt erg op een spa. Echter is een traditionele hottub voornamelijk gemaakt van hout, in de vorm van een ton. Ook wordt deze verwarmd door middel van een houtkachel. Een spa is daarentegen vaak gemaakt van kunststof, en maakt gebruik van een warmtepomp. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer “hottubs” die grotendeels uit kunststof bestaan en een elektrische verwarming hebben. Dit zijn dus meer spa’s, geen echte traditionele hottubs. Je kunt een houten hottub voor in de tuin kopen bij Elite Wellness. Ook voor diverse sauna’s kun je bij hen terecht.

Een zwemspa

Naast een reguliere spa, bestaat er ook nog zoiets als een “zwemspa”. Dit is eigenlijk een combinatie van een zwembad en een spa. Zwemspa’s zijn dus grote bubbelbaden, die beschikken over tegenstroom. Hierdoor kun je tegen de stroming in zwemmen! Je kunt dus eindeloos blijven zwemmen, omdat je lichaam op dezelfde plek blijft. Een voordeel van een zwemspa ten opzichte van een regulier zwembad is dat deze veel eenvoudiger te plaatsen is. Je hoeft namelijk niet te gaan slopen om leidingen te installeren. Alles zit al onderin de zwemspa verwerkt!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.