Sommige mensen houden ervan, anderen vinden het verschrikkelijk; de tuin onderhouden. Behoor jij tot deze tweede groep, of heb je simpelweg geen verstand van tuinonderhoud? Lees dan verder, want in dit artikel geven we tips voor het onderhouden van je tuin!

Planten

Een goede tuin is natuurlijk niks zonder planten. Om je planten mooi te houden, zul je ze echter wel moeten onderhouden. Zo zul je ze water moeten geven, en eventueel bij moeten snoeien. Heggen en zomerbloeiers kun je het beste in de maand maart snoeien.

Tuinmeubels

Ook tuinmeubels hebben onderhoud nodig, om te voorkomen dat ze vies worden. Je moet er immers wel nog op zitten! Daarom is het verstandig tuinmeubels af en toe goed schoon te maken. Wanneer je je tuinmeubels mooi wilt houden, is het een goed idee om ze af te dekken met een zeil. Op deze manier worden ze beschermd tegen regen en stof.

Onkruid

Het regelmatig weghalen van onkruid behoort tevens tot het onderhouden van je tuin. Onkruid is niet mooi, en als je te lang wacht met weghalen komt er steeds meer van! Zo snel mogelijk weghalen dus. Heb je regelmatig onkruid tussen je voegen? Dan kun je er voor kiezen om je voegen op te vullen met speciaal voegsel waar onkruid niet in kan groeien.

Het gazon

Gras is natuurlijk prachtig. Echter zul je het wel bij moeten houden, anders is het naar verloop van tijd niet zo prachtig meer. Ten eerste zul je moeten zorgen voor goede bewatering. Je kunt dit doen met een tuinslang, maar je kunt ook een sprinklersysteem aanschaffen. Zorg je niet voor voldoende water, dan kun je dorre bruine plekken in het gras krijgen. Naast water zul je gras ook regelmatig moeten maaien. Heb je maar een beetje gras, dan kan dit prima met een handmaaier. Heb je veel gras of heb je gewoon een hekel aan grasmaaien, dan kan een maairobot een goede uitkomst bieden.

Tuin laten onderhouden

Wil je het liefst helemaal niks aan tuinonderhoud zelf doen? Dan kun je de hovenier in Rijsbergen Habro Tuinen inhuren om dit voor je te doen!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.