Er zijn verschillende redenen waarom je naar België zou moeten emigreren. Dit komt niet alleen vanwege de drukke en gezellige plekjes en de lekkere wafels en chocolade, maar er zijn nóg meer redenen. Door de tekst hieronder door te nemen kom je te weten wat de meest relevante redenen zijn om te emigreren naar België.

Reden 1: De prachtige gebouwen

Wie wil er niet wonen in een stad vol mooie woningen en winkelpanden? In België kan je genieten van een prachtig uitzicht aangezien er zowel grote als kleine woningen zijn die er fantastisch uit zien. Je kunt zelf bepalen hoe duur of hoe goedkoop je huis is, aangezien er voldoende beschikbare woningen zijn in België. Zoek bijvoorbeeld op “huis te koop in Turnhout” of een andere plaats die je aanspreekt. Je zal merken dat er in België veel woningen te koop staan.

Reden 2: De gezondheidszorg

In België kan je uitgaan van een optimale gezondheidszorg aangezien België vooruit loopt op gebied van medische hulp en gezondheidszorg. Je kunt rekenen op een gemiddeld van 4 dokteren per 1.000 Belgen. Hier komt nog bij dat de gezondheidszorg door zowel de publiekelijke als de verplichte gezondheidsverzekeringen wordt gefinancierd. In België moeten patiënten eerst de volledige rekening betalen en wordt tot 75% terug vergoed. In België kunnen patiënten overigens ook alternatieve behandelingsmethodes vergoed krijgen waaronder acupunctuur. 

Reden 3: De ideale bestemming voor expats

Voor expats is België de ideale bestemming, waardoor er volgens onderzoek ook 1 of de 8 mensen een expat is. Er kan eenvoudig van en naar België gereisd worden. België hanteert een optimaal immigratieproces met een gemiddelde wachttijd van 2 tot 3 weken voor een visum. Hier komt nog bij dat ook buitenlanders gemakkelijk komen aan een woning in België. Vooral de grote steden, zoals Brussel, Brugge en Antwerpen, zijn erg populair bij expats. Laatstgenoemde stad staat bekend om het bruisende zakenleven. Benieuwd naar de woningen en appartementen in Antwerpen? Kijk dan eens op HeylenVastgoed.be naar het aanbod in de provincie Antwerpen.

Reden 4: Unieke cultuur en vriendelijke Belgen

Belgen zijn vriendelijke inwoners met een unieke cultuur. De meeste Belgen zijn vriendelijk en maken graag een gezellig praatje, terwijl er ook inwoners zijn die gereserveerd zijn. Ga echter op tijd op zoek naar de ideale woning en spreek de lokalen aan als je advies wilt hebben over huisvesting.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.