Het spreekt voor zich dat de uitstraling van het interieur waar een woning over beschikt op tal van verschillende manieren wordt beïnvloed. Dit gebeurt in eerste instantie door de kleuren waar gebruik van wordt gemaakt. Het gaat hierbij niet alleen om de kleuren aan de muur, maar ook om bijvoorbeeld de kleur waar de vloer over beschikt. Niet alleen de kleur is van belang om bij stil te blijven staan, dit geldt eveneens voor het soort verf waar gebruik van wordt gemaakt. Voor krijtverf geldt bijvoorbeeld dat ze zorgt voor een matte uitstraling. Dit is een zeer populaire verfsoort voor wat het afwerken van de binnenmuren van een woning betreft. Overweeg jij ook om in je huis gebruik te maken van dit type verf? Lees dan vooral snel verder en ontdek meteen op welke voor- en nadelen je dan precies kan rekenen.

 

Wat zijn de voordelen van krijtverf? 

De naam van deze verfsoort laat reeds voor een groot deel vermoeden dat ze voor een significant deel uit krijt bestaat. Vaak is het zo dat ze ook over lijm als bindmiddel beschikt. Van krijtverf is bekend dat ze niet alleen een goed dekkende laag voorziet op de muur, tegelijkertijd maakt ze het voor de muur mogelijk om toch goed te blijven ademen. Hierdoor kan het risico op vochtproblemen aanzienlijk afnemen. Daarnaast is deze verf ook erg populair onder mensen die er van houden om zoveel mogelijk karweien in hun woning zelf te doen. De verf kan dan ook eenvoudig worden aangebracht en bovendien valt ze eenvoudig te reinigen indien nodig. Ook het overschilderen met een andere verf is bij het gebruik van krijtverf in de praktijk geen al te groot probleem. 

Moet je ook rekening houden met nadelen? 

Krijtverf kenmerkt zich in de praktijk niet alleen maar door voor-, maar ook door verschillende nadelen. Ondanks het feit dat de voordelen voor de meeste mensen uiteindelijk het meeste doorwegen spreekt het voor zich dat je wel ook een goed beeld zal willen hebben van de eigenschappen die het gebruik van deze verf misschien net wat minder interessant maken. Het gaat hierbij concreet om de volgende aandachtspunten:

 

  •       Krijtverf staat er omwille van haar matte uitstraling om bekend vlekgevoelig te zijn; 
  •       De kosten voor het kopen van krijtverf liggen in de praktijk behoorlijk hoog; 

 

Zijn de bovenstaande nadelen voor jou niet echt een groot probleem? In dat geval spreekt het voor zich dat niets je eigenlijk nog tegen hoeft te houden om er voor te kiezen om gebruik te gaan maken van deze verfsoort in je woning.

Welke stijl verkies je voor in jouw interieur?

Het spreekt voor zich dat er tegenwoordig in een interieur tal van verschillende soorten stijlen kunnen worden gerealiseerd. De keuze van het type verf is op dit vlak ongelofelijk belangrijk. Er kan wat dit betreft worden vastgesteld dat met name een betonlook muurverf door de jaren heen steeds populairder is geworden. Met behulp van deze muurverf creëer je in geen tijd een prachtige betonlook en dat in de kleur die jij wenst. Het gebruik van dit type muurverf is niet alleen interessant in industrieel getinte interieurs. Ook bij moderne of bij eerder klassiek geïnspireerde interieurs kan deze verf aan de muur een zeer mooi effect creëren.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.