Als je op zoek bent naar een natuurlijke en duurzame manier om je tuin af te schermen, dan is een bamboeschutting misschien wel de oplossing voor jou. In dit artikel lees je hoe je stap voor stap een schutting plaatsen kunt doen.

Stap 1: Het kiezen van de juiste locatie voor een schutting plaatsen

Voordat je begint met het plaatsen van een bamboeschutting, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Zorg ervoor dat je weet waar de grenzen van je tuin zijn en dat je eventuele vergunningen hebt geregeld. Kies vervolgens een plek waar de schutting voldoende zonlicht krijgt en niet in de schaduw staat van bomen of gebouwen.

Stap 2: Het voorbereiden van de grond

Voordat je begint met het plaatsen van de bamboeschutting, is het belangrijk om de grond voor te bereiden. Graaf een geul van ongeveer 30 centimeter diep en 20 centimeter breed. Zorg ervoor dat de geul recht is en op de juiste plek ligt. Vul vervolgens de geul met ongeveer 10 centimeter grind. Dit zorgt voor een goede afwatering.

Stap 3: Het plaatsen van de palen

Nu is het tijd om de palen van de schutting te plaatsen. Plaats de palen om de 2 à 3 meter in de geul en zorg ervoor dat ze loodrecht staan. Gebruik eventueel een waterpas om dit te controleren. Vul de geul vervolgens met snelbeton en zorg ervoor dat de palen stevig vaststaan.

Stap 4: Het bevestigen van de bamboematten

Schutting plaatsen, weer een stap verder. Nu is het tijd om de bamboematten te bevestigen aan de palen. Rol de bamboemat uit en bevestig deze met tie-wraps of draad aan de palen. Zorg ervoor dat de bamboematten strak tegen de palen zitten en dat er geen kieren of gaten zijn.

Stap 5: Het afwerken van de schutting

Om de bamboeschutting mooi af te werken, kun je ervoor kiezen om aan de bovenkant een afdeklat te bevestigen. Dit geeft de schutting een strakke uitstraling en voorkomt dat er vuil of water in de bamboematten blijft zitten. Je kunt er ook voor kiezen om de schutting te oliën of te lakken om de levensduur te verlengen.

Schutting plaatsen

Het plaatsen van een bamboeschutting is een relatief eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren. Door het volgen van de bovenstaande stappen, zorg je ervoor dat je schutting stevig staat en er mooi uitziet. Vergeet niet om de juiste vergunningen te regelen en de grond goed voor te bereiden voordat je begint. Zo kun je jarenlang genieten van een mooie en natuurlijke bamboeschutting in je tuin.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.