Een trap wordt veel belopen. Niet gek dus dat er slijtage ontstaat na verloop van tijd. Door de slijtage zien de traptreden er niet meer mooi uit of zijn er beschadigingen ontstaan. Misschien heb je het idee dat je de hele trap zult moeten vervangen, maar dit is niet het geval. Er zijn meerdere mogelijkheden om je trap er weer als nieuw uit te laten zien. Geen traptrede is echter hetzelfde en een traprenovatie is daarom specialistisch maatwerk dat je het beste door een specialist kunt laten uitvoeren. 

Trap bekleden met vinyl of tapijt

Je trap laten opknappen kan door de trap te laten bekleden met vinyl of tapijt. Als je je trap laat bekleden met vloerbedekking kun je ervan uit gaan dat alle vloerbedekking die er verkrijgbaar is ook gebruikt kan worden voor het bekleden van je trap. Het grote voordeel van vloerbedekking is dat het zeer geluiddempend is. Ook voelt tapijt zacht aan je voeten en heeft het vaak een grove structuur waardoor je niet uitglijdt. Het is ook mogelijk je trap te laten bekleden met vinyl. Vinyl heeft als voordeel dat het makkelijk schoon te maken is, maar loop je erop met rubber zolen dan kunnen er strepen ontstaan. 

Overzettreden laten plaatsen

Overzettreden zijn nieuwe treden die over de bestaande treden worden gezet. Bij een dichte trap worden er ook stootborden geplaatst. Overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout en kunststof. Houten overzettreden geven de trap een warme uitstraling en gaan lang mee. Ze worden meestal gemaakt van eikenhout of beukenhout. Door gebruik te maken van olie of lak kan de gewenste kleur aan de traptreden worden gegeven. Overzettreden van kunststof zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Overzettreden van kunststof worden gemaakt van een slijtvast materiaal. De levensduur is echter wel korter dan bij houten overzettreden. 

Je trap laten schilderen

Een andere mogelijkheid is je trap te laten schilderen. Dit kun je eventueel zelf doen maar het is een tijdrovende klus en als je er weinig ervaring mee hebt wordt het eindresultaat waarschijnlijk niet zo mooi als wanneer je dit laat uitvoeren door een specialist. Het beste kun je je trap laten verven met een speciale trappenlak. Deze slijt minder snel en sommige trappenlak bevat antislip korrels. 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.