Ben je het interieur van je huis aan het veranderen en wil je je slaapkamer industrieel inrichten? Hier geven we je 5 tips hoe je dat voor elkaar kunt krijgen, van het maken van een moodboard tot het uitzoeken van industriële meubels om je slaapkamer een industrieel karakter te geven.

1. Maak een moodboard

Voordat je naar de winkel gaat om spullen te kopen kun je het beste eerst een moodboard maken. Een moodboard is een soort ideeschets over wat je wilt gaan doen. Op een moodboard plak je plaatjes van meubels die je mooi vindt en ideeën voor materialen zoals leer, hout en metaal. Als je eerst een moodboard maakt kun je ervoor zorgen dat straks alles in je slaapkamer bij elkaar past en eruit ziet alsof het uit een woonmagazine komt. 

2. Stoere armaturen voor de verlichting in je slaapkamer

Lampen zijn erg belangrijk voor een sfeervol interieur, en bij een industriële slaapkamer kies je voor stoere armaturen voor de verlichting. Denk hierbij aan mooie studiolampen die je in een hoek van de kamer kunt neerzetten of aan mooi vormgegeven rvs muurarmaturen voor bij het bed. En voor de lamp zelf kies je voor warm LED licht wat je slaapkamer een aangename sfeer geeft.

3. Kies voor een groot en degelijk bed

In een slaapkamer kan een bed natuurlijk niet ontbreken. Kies voor een stoer ontwerp, met een groot massief onderstel en een combinatie van metaal en hout. Let bij het kopen van een bed ook op de instaphoogte, en of je niet met je blote benen tegen een koud metalen onderstel aankomt als je ’s morgens het bed uit stapt.

4. Kies voor accessoires en beddengoed van zuivere materialen 

Ook bij het selecteren van accessoires kies je voornamelijk voor zuivere en stoere materialen. Bovendien mogen accessoires voor een industriële slaapkamer best wat kleur hebben, maar maak het niet te druk omdat je in een slaapkamer tot rust moet kunnen komen. Een slimme manier om kleur te brengen in je industriële slaapkamer zonder dat het een kermis wordt is door planten neer te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een grote kamerplant in een stoere pot of een paar kleinere planten in de vensterbank. 

5. Kies voor kasten met een industrieel karakter

Ook bij de kasten kies je voor mooie ruwe materialen als staal en hout. Kasten met spiegeldeuren passen ook altijd mooi in een industrieel interieur van een slaapkamer en natuurlijk kies je ook voor mooie industriële nachtkastjes die passen bij het bed.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.