De vloer van een bedrijfshal van een productiebedrijf moet aan speciale vereisten voldoen. In een productiebedrijf wordt er vaak gemorst met vloeistoffen of wordt de vloer vies door olie of smeer. Ook staan hier loodzware machines op en wordt er vaak veel gereden en geschoven met zware machines. Het is dus logisch dat de vloer van een bedrijfshal heel hard en zeer slijtvast moet zijn. 

In dit artikel bekijken we welke vloeren geschikt zijn in een industriële omgeving.

Vloercoating

Vloercoating wordt veel gebruikt in bedrijfshallen. Vloercoating is naadloos waardoor er zich geen vuil kan ophopen in randen en naden. In een industriële omgeving is dat belangrijk omdat er veel stof en vuil kan ontstaan door de werkzaamheden. De meest gebruikte vloercoating is epoxy. Een materiaal dat net zo hard is als beton. Het is belangrijk dat de vloer bestand is tegen het rijden met zware machines en het morsen van bijtende vloeistoffen. Epoxyvloeren worden daarom afgewerkt met een speciale coating waardoor vloeistoffen zoals olie, chemicaliën en vetten niet kunnen doordringen in de vloer. Epoxyvloeren worden veel gebruikt in fabrieken en magazijnen, garages, de horeca en de voedselindustrie en parkeergarages.

Mortex

Mortex heeft de uitstraling van beton. Dit materiaal is zeer waterdicht. Daarom wordt het veel gebruikt in zwembaden. Omdat de vloer zo waterdicht is, is dit een geschikte vloer voor een vochtige omgeving. De vloer bestaat volledig uit een mix van kalk, cement en enkele toeslagstoffen. Er wordt geen polyurethaan gebruikt. De samenstelling van deze stoffen zorgt ervoor dat de vloer na het aanbrengen gelijk waterdicht is. 

Cementgebonden vloer

De cementgebonden vloer bestaat uit minimaal twee lagen cement, toeslagstoffen en bindmiddelen. De vloer wordt afgewerkt met een laag van polyurethaan of wax zodat de vloer vuilafstotend wordt. Een cementgebonden vloer heeft een open structuur en is daarom niet geschikt voor vochtige ruimtes.

 

Bron: kunststof-gietvloer.nl

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.