Dordrecht is tegenwoordig booming, we weten allemaal dat het steeds moeilijker is om een huis te kopen in deze gekke markt. Steden zijn enorm populair er geworden en ook Dordrecht wordt steeds populairder. In deze blog leggen we je uit waarom Dordrecht zo populair is en waarom je een huis moet kopen in Dordrecht, verder kijken we naar wat er allemaal bij komt kijken.

Kies een goede makelaar

Het is belangrijk om een goede makelaar te kiezen bij het kopen van een huis. Een makelaar Dordrecht is met name handig door de grote marktkennis. Dordrecht is een zeer gewilde regio. Wanneer je kiest voor een makelaar Dordrecht, ben je ervan verzekerd dat je geen huizen misloopt. Zo heb je bijvoorbeeld de makelaars van Waltmann die al 120 jaar ervaring hebben in de regio Drechtsteden. Daarnaast is het ook belangrijk om een NVM makelaar te kiezen, zo wordt u tijdens het gehele proces ontzorgt. 

Aankoopmakelaars zijn daarnaast als eerste op de hoogte van nieuwe huizen op de markt. Hierdoor weet je als koper als een van de eerste dat een geschikt huis te koop staat. Verder zorgt de makelaar voor een objectieve mening over het huis en wordt er veel werk uit je handen genomen. Zeker een aanrader dus.

Nieuwbouw Dordrecht

Nu hebt gekozen voor de juiste makelaar Dordrecht kun je met de makelaar op zoek gaan naar geschikte huizen. Dordrecht heeft prachtige oude huizen, maar tegenwoordig ook mooie nieuwe huizen. Er zijn veel projecten als het gaat om nieuwbouw Dordrecht. Ook Waltmann makelaars helpt je graag bij nieuwbouw Dordrecht

Nieuwbouwwoningen komen met veel voordelen. Zo krijg je namelijk een splinternieuw modern huis. Wat zorgt voor nauwelijks onderhoudskosten. Er zijn nog meer financiële voordelen, namelijk het voordeel dat je het huis vrij op naam koopt. Hierdoor heb je geen overdrachtsbelasting en zijn de kadaster- en notariskosten ook inbegrepen in de aankoopprijs. Dit kan je veel geld schelen wat je vervolgens weer in je huis kunt investeren. Verder kun je ook nog zelf de tuin inrichten en woon je energiezuinig, omdat nieuwbouwwoningen bijna altijd goed geïsoleerd zijn.

Wonen in Dordrecht

Dordrecht is een prachtige stad met veel cultuur. Het makkelijke van Dordrecht is dat alles op fietsafstand is. Zo fiets je namelijk gemakkelijk binnen 20 minuten van de binnenstad naar sterrenburg, als je van fietsen houdt zit je in Dordrecht goed want er zijn prachtige fietstochten. Naast fietsen kun je ook heel goed wandelen in Dordrecht. Zo kun je een wandeling maken door het Biesbosch, perfect wanneer je honden hebt, of gewoon houdt van rustige wandelingen door de natuur. 

De stad heeft enorm veel geschiedenis wat zorgt voor een speciaal gevoel. Er zijn honderden boeken geschreven over Dordrecht, en zo woon je praktisch midden in de Hollandse historie. Daarnaast ben je ook zo in Rotterdam. Dordrecht barst ook nog van de leuke evenementen door het jaar heen. Ook qua horeca valt Dordrecht niet tegen. Er zijn heel veel leuke terrasjes in de stad en goede restaurants zijn ook zeker genoeg. Naast terrasjes in de stad zijn er veel winkels in het centrum, waardoor je altijd een dagje kunt winkelen.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.