Gietvloeren met een betonlook zijn onderhoudsvriendelijk en passen geweldig in een modern interieur. Gietvloeren met een betonlook zijn kunststof vloeren die eruit zien als een betonvloer. Een gietvloer is dus geen betonvloer, maar is wel net zo duurzaam. Hij gaat jarenlang mee. Omdat een gietvloer geen naden en kieren heeft is deze makkelijk schoon te houden. Vuil hoopt zich niet op in naden en kieren en vrijwel alle vlekken zijn makkelijk van de vloer te verwijderen. In dit artikel bekijken we de voordelen van de gietvloer met een betonlook en geven we een indicatie over de kosten die je kunt verwachten als je kiest voor een gietvloer met een betonlook.

Voordelen van een gietvloer

Naast het onderhoudsvriendelijke karakter van een gietvloer heeft deze nog andere voordelen. Een gietvloer is een zeer veelzijdige vloer en kan op iedere ondergrond worden aangebracht. Het is wel belangrijk dat de ondergrond helemaal vlak en vrij van stof is. Een ander voordeel van een gietvloer is dat vrijwel iedere kleurtint mogelijk is. Je kunt de vloer dus perfect aanpassen aan de rest van je interieur. Daarnaast is een gietvloer geluiddempend en goed te combineren met vloerverwarming. 

Soorten gietvloeren

Wil je graag een gietvloer? Dan kun je kiezen uit verschillende materialen. De polyurethaan gietvloer of PU-gietvloer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze vloer wordt in meerdere lagen aangelegd en is slijtvast. Een andere mogelijkheid is woonbeton. Deze vloer wordt gemaakt van een combinatie van cement en polyurethaan. Dankzij deze mix heeft de vloer de uitstraling van beton en de goede eigenschappen van polyurethaan. 

De kosten van een gietvloer

De gietvloer prijs wordt berekend aan de hand van het aantal vierkante meter van de vloer. Meestal geldt dat hoe groter het vloeroppervlak, des te lager de prijs per vierkante meter. Voor kleinere vloeroppervlakken geldt vaak een vaste prijs. Daarnaast is ook het materiaal van invloed op de prijs. Een vloer van woonbeton is meestal duurder dan een PU of Epoxy gietvloer. Wil je ook graag een gietvloer met een betonlook? Kijk dan eens op https://www.betonlookvloer.nl/ voor de mogelijkheden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.