Een mooie houten vloer geeft je huis een natuurlijke uitstraling. Er zijn verschillende soorten hout die je kan gebruiken voor het aanleggen van een houten vloer. Zo kan je kiezen voor de tijdloze Eiken vloer in Rotterdam of de duurzame Bamboe vloer. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten? Lees dan snel verder.

Een eiken vloer

De meest populaire houtsoort voor het aanleggen van een vloer is eiken. Eiken heeft een tijdloze uitstraling en past in vrijwel ieder interieur. Je kan met een eiken vloer veel verschillende kanten op gaan. Eikenhout gaat dankzij haar goede kwaliteit ook enorm lang mee. Daarnaast is ze gemakkelijk te onderhouden. Ook kan je een eiken vloer gemakkelijk verven. Bovendien is eikenhout ook goed te combineren met een vloerverwarming. Ben je op zoek naar een eiken vloer in Rotterdam? Er zijn dus genoeg voordelen als je kiest voor een eiken vloer.

Een bamboe vloer

Een duurzame keuze voor het materiaal van je vloer is bamboe. Bamboe groeit als grassoort enorm snel en is daarom een stuk duurzamer dan de meeste houtsoorten. Bamboe vloeren zien er erg modern uit en zijn te verkrijgen in een paar verschillende kleuren. Bamboe is een goede keuze voor in vochtige ruimtes zoals de keuken of de badkamer, omdat het heel weinig uitzet. Bovendien is bamboe een sterk materiaal en zal bamboe je dus ook een stevige vloer geven.

Een beuken vloer

Een beukenvloer heeft een rustige, neutrale uitstraling. Deze houtsoort is wat fijner en taaier van structuur dan bijvoorbeeld eiken. Dit maakt een beuken vloer erg slijtvast. De nerven van een beuk zijn fijn en gelijkmatig. Je kan beuken vinden in veel verschillende kleuren, je kan beuken alleen niet zelf verven.

Een essen vloer

Essen is de lichtste houtsoort en heeft met haar prachtige vlam tekeningen veel karakter. Essen hout heeft grove nerven en ook de jaarringen van de boom zijn op het hout goed zichtbaar. Essen is dus een wat meer opvallend soort hout, waar je van moet houden. Je kan in essen hout geen vloerverwarming plaatsen. Je kan essen hout naar wens kleuren met een kleurolie.

Een grenen vloer

Als je wil gaan voor de vloer met de meest natuurlijke uitstraling dan is het een goed idee om te kiezen voor een Grenen vloer. In het hout zijn veel noesten te zien, dit zijn de plekken waaraan de takken van de boom hebben gegroeid. De noesten zijn roodbruin van kleur. De rest van het hout is wat lichter van kleur. Dit zorgt voor een opvallende kleur hout. Grenen zijn relatief goedkoop en zijn goed af te werken met olie was of lax. Ook is grenen hout gemakkelijk te onderhouden.

 

Bron: www.vloerendeur.nl

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.