Open je Pinterest account, Instagram app of sla een woonmagazine open en je ziet ‘m direct: de stalen deur. Hij heeft in de afgelopen jaren al flink wat harten voor zich weten te winnen en naar verwachting zet deze trend zich nog wel even door. Maar waarom eigenlijk? Waarom is de stalen deur zo’n hit? 

Meer sfeer en luxe in huis dankzij stalen deuren

Stalen deuren herken je direct aan het ranke, zwarte profiel in combinatie met veel glas. Doordat er veel glas gebruikt wordt, creëer je zo een unieke en optisch ruimer effect. Zeker in vergelijking met de traditionele binnendeuren die vaak worden gemaakt van hout of kunststof en de doorkijk juist blokkeren. 

Daarnaast geeft een stalen deur op maat ook een minimalistische look waar veel mensen momenteel erg dol op zijn. Geen poespas, gewoon een deur met stalen kozijnen en veel glas. En je leest het goed: stalen deuren worden gewoon op maat gemaakt. Wel zo fijn, want dan kun je rekenen op een persoonlijke deur in plaats van een dertien-in-een-dozijn-deur. 

Je nieuwe deur kun je nog verder personaliseren

Naast de hoogte en breedte van de deur kun je je nieuwe interieur woon winst verder personaliseren. Het staal van de deur wordt vrijwel altijd voorzien van een zwarte poedercoating. Maar wist je dat je deze zwarte kleur ook in andere kleuren kunt laten afwerken? Denk aan stijlvol wit, antraciet of een andere RAL-kleur die past bij jouw woonwensen. 

En daar houdt het niet op. Je kunt stalen deuren door je gehele woning plaatsen. In de woonkamer wil je juist de doorgang bewaren om de lichtinval te behouden. Maar bij andere kamers, zoals de badkamer of slaapkamer, wil je juist je privacy behouden. In deze gevallen kun je ook kiezen voor melkglas. Het geeft nog steeds een optisch ruimere look dan een traditionele deur, maar biedt toch nog de privacy die je wenst. Win-win! 

Stel vandaag nog jouw stalen deur samen

De look, de feeling, hoe een stalen deur jouw interieur afmaakt.. Waar wacht je nog op? Het samenstellen van je nieuwe binnendeur is zo gepiept en voor je het weet heb je een prachtige nieuwe deur in huis! Bij veel webshops kun je echter nog niet direct bestellen, omdat ze zelf nog even willen nameten en de mogelijkheden nog eens extra met je willen bespreken. Ook dan: ga ervoor! 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.