We kennen ze allemaal: jaloezieën. Jaloezieën zijn een zeer populaire soort raamdecoratie, wanneer je op zoek bent naar iets voor je ramen dan ben je jaloezieën vast en zeker tegengekomen. Maar waarom moet je nou voor jaloezieën kiezen? In dit artikel leggen we je dat graag uit.

Voor ieder interieur

Het eerste voordeel van jaloezieën is eenvoudig te beschrijven: jaloezieën zijn nou eenmaal geschikt en toepasbaar in ieder interieur. Zo zijn er aluminium jaloezieën, houten jaloezieën, maar ook kunststof jaloezieën. Door deze verschillende materialen kies je eenvoudig de jaloezie die past in jouw interieur. Heeft jouw interieur een industriële stijl? Dan kies je eerder voor aluminium jaloezieën. Met houten jaloezieën creëer je een sfeervolle en warme uitstraling. Kunststof jaloezieën hebben een houtlook en zijn zeer praktisch van aard doordat ze eenvoudig af te nemen zijn.

Perfect passend

Jaloezieën kunnen helemaal op maat gemaakt worden waardoor ze perfect voor jouw raam passen. Jaloezieën op maat kun je volledig zelf samenstellen, zo bepaal je zelf welke uitstraling jouw jaloezie krijgt. Je kiest zelf de gewenste bedieningszijde en of je een ladderband of ladderkoord wil. Met een ladderband krijgt jouw jaloezie een chique en robuuste uitstraling. Een aanwinst voor je interieur!

Eenvoudig schoon te maken

In vergelijking met gordijnen of rolgordijnen zijn jaloezieën eenvoudig schoon te maken. Waar een rolgordijn lastig schoon te maken is, zijn (de meeste) jaloezieën eenvoudig af te nemen. Met houten jaloezieën moet je een beetje oppassen, deze zijn niet vochtbestendig. Wel zijn ook deze eenvoudig af te stoffen. Aluminium en kunststof jaloezieën zijn vochtbestendig en dus af te nemen met een vochtige doek. Dit maakt aluminium en kunststof jaloezieën ook nog eens geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

Mooi én praktisch

De mooie uitstraling van jaloezieën hebben we nou wel genoeg aangestipt. Toch zijn we nog niet helemaal uitgesproken, jaloezieën zijn namelijk naast mooi ook nog eens zeer praktisch! Jaloezieën zijn eenvoudig te bedienen, in een handomdraai bepaal jij zelf de gewenste lichtinval en privacy. Rustig in de kamer zitten zonder dat er naar binnen gekeken wordt? Of toch genieten van het zonnetje dat naar binnen schijnt? Met jaloezieën is alles mogelijk!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.