De komst van de kleine komt nu echt dichtbij! Bereid jezelf en je woning hier goed op voor, door tijdig te starten met het verzamelen van de benodigde babyspullen. Een van de elementen die bij veel ouders niet in de woonkamer mag ontbreken is de box voor je baby. De ene ouder kan er niet zonder, de ander vindt het maar niks! Het voordeel van een veilige box voor je baby is het feit, dat je het kind hier even in neer kunt leggen als je naar het toilet gaat of het eten bereidt. Het voorkomt dat je kind zichzelf bezeert of spullen kapot maakt.

 

Tip: natuurlijk mag een boxmobiel ook niet ontbreken!

 

Tip 1: kijk naar de maten van de box

Bij de aankoop van een box voor je kindje is het onder meer belangrijk om naar de maten hiervan te kijken. Niet alleen moet de box qua lengte en breedte in de woonkamer passen. Let ook op de openingen tussen de bodem en de zijwand van de box. Je wilt voorkomen dat je kind knel kan komen te zitten, als deze hevig met zijn of haar voeten spartelt. De opening mag eigenlijk niet groter zijn dan een halve centimeter. 

 

Tip 2: de hoogte van de zijkant van een box

Vergelijkbaar met het gat tussen de bodem en de onderzijde van de wand van een box is ook het beoordelen van de hoogte van de zijkant. De zijkant van een box zou minimaal 60 centimeter hoog moeten zijn. Je wilt namelijk voorkomen dat je kind uit de box kan vallen, of hier zelf uit kan klimmen. Tegelijkertijd moet je het kind nog makkelijk uit de box kunnen tillen. 

 

Tip 3: een box met spijlen of een net

Een derde factor om rekening mee te houden is het verschil tussen een box met spijlen en met een net. Het voordeel van een box met spijlen is dat deze veel minder makkelijk kapot te krijgen zijn dan het net. Tegelijkertijd komt een kind makkelijker vast te zitten tussen de spijlen. Iets wat bij een net in geen geval zal gebeuren. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.