Op kamers gaan is een van de vetste ervaringen die je kan opdoen als student. Je hebt je eigen plekje, je wordt zelfstandiger en je kan ook nog eens eten wat je wilt 😉 Om jullie een handje te helpen in deze belangrijke fase van het leven zal ik, Gelukkige Gerard, wat handige lifehacks rondom studentenkamers met jullie delen!

Lifehack #1: Je kledingkast is je beste vriend

Als je op kamers gaat is de kans groot dat je geen ruime kledingkast hebt. Op Amazon kwam ik het volgende artikel tegen: een metalen kledinghanger. Deze metalen kledinghanger zorgt ervoor dat jij optimaal met de ruimte van je kast omgaat.  Je kan namelijk de kleding naar beneden hangen, waardoor jij meer ruimte overhoudt voor je overige kledingstukken.

Lifehack #2: Opbergdoos

Een opbergdoos kun je prima gebruiken om je spullen systematisch en ordelijk te bewaren. Buiten dat, neemt het relatief gezien minder ruimte in beslag dan dat jij je spullen rond laat slingeren. Het andere voordeel aan deze lifehack is dat je ze ook goed kan opbergen. Een handige plek om wat opbergdozen op te ruimen is onder je bed of in je kast!

Lifehack #3: Student! Kijk de lucht in!

‘Kijk de lucht in dan vindt je het antwoord’ Nee? Wel! Je kamer bevat meer ruimte dan je denkt. Zo kun je gebruik maken van wandplanken om je kamer in te richten. Plaats hier leuke potjes, kaarsen of benodigdheden die je vaak nodig hebt. Als je kamer nog leuker wilt inrichten, kun je ook gebruik maken van LED-strips om je kamer een gezellige vibe te geven.

Lifehack #4: Boekenplank

Als jij een ideale kamerindeling wilt dan raden wij het jullie aan om gebruik te maken van een boekenplank. Je kan hier niet alleen je spulletjes in kwijt, het brengt ook nog eens wat sfeer in je kamer!

Lifehack #5: Minimalisme is key

Door gebruik te maken van een consistent kleurenschema, oogt je kamer rustig. Dit zorgt ervoor dat hij wat “breder” oogt. Om inspiratie op te doen kun je altijd kijken hoe influencers het doen op Instagram of Pinterest. Het handige aan Pinterest is dat je deze inspiratie kan opslaan in de vorm van een pin. Zo kun je altijd terugkijken hoe die persoon het gedaan heeft!

Het belangrijkste aan deze lifehacks is dat jij een optimale tijd kan hebben, als je op jezelf woont. Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. Als je meer informatie wilt hoe jij ruimte kan besparen door je studentenkamer slim in te richten, lees dan dit handige artikel! Tot de volgende keer 😊

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.