Het is van groot belang om te voorkomen dat je woning via een executieveiling verkocht moet worden. Dit lijkt een lastige opgave maar het tegendeel is het geval. Een huis veilen is op een eenvoudige wijze te voorkomen. Je kunt hierbij gebruik maken van de diensten van een gespecialiseerd bedrijf die mogelijkheden heeft om de woning direct van je over te nemen. Hierdoor kun je een executieveiling van je huis voorkomen. Daarnaast is de kans groot dat je een hoger bedrag voor je huis krijgt dan bij een veiling het geval is.

Wanneer er gekozen wordt om een huis te veilen

Er wordt gekozen om een huis te veilen als er sprake is van een gedwongen verkoop van de woning. Dit kan een optie zijn als je bijvoorbeeld door omstandigheden niet meer in staat bent om je hypotheek te betalen. Een geldverstrekker kan de keuze maken om het huis te veilen als een van de mogelijkheden om toch aan (een deel van) het openstaande hypotheekbedrag te ontvangen. Deze keuze kan gemaakt worden zonder tussenkomst van de rechter. Zoals bij iedere veiling zal de woning dan worden verkocht aan de hoogste bieder. Helaas pakt de keuze om een huis te veilen vrijwel nooit gunstig uit voor de huiseigenaar zelf. In veel gevallen brengt de woning bij een veiling vele tientallen procenten minder op dan bij de reguliere verkoop het geval is. Het is dus letterlijk een waardevolle keuze om het veilen van een huis te voorkomen.

Direct je huis verkopen om het veilen van een huis te voorkomen

Het is zeer verstandig om te kijken naar de mogelijkheden om direct je huis te kunnen verkopen om het veilen van je huis te voorkomen. Een van opties om je huis veilen op een eenvoudige wijze te voorkomen, is het informeren naar de mogelijkheden van een organisatie die direct je huis koopt. Deze organisaties bieden een uitstekende service aan waarbij je de woning binnen een kort tijdsbestek kunt verkopen. In dat geval wordt je huis opgekocht voor 80 tot 85% van de marktwaarde. Deze opbrengst is in de praktijk vele malen hoger dan bij een veiling het geval is. De verkopende partij hoeft bij het doorlopen van deze procedure geen courtage-, makelaars- en/of notariskosten af te dragen.

Een ander groot voordeel van dit traject is dat de verkoop van de woning binnen een korte tijd kan worden afgerond. De woning kan binnen een paar dagen verkocht zijn en het overeengekomen bedrag kan snel op de rekening van de verkoper staan zodat hij of zij (een deel) van uw schulden direct kan afbetalen.

Bron: Directhuisverkopen.com

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.