Leuven is de hoofdstad van de provincie Vlaams Brabant en staat bekend als de bierhoofdstad van België. Dat heeft de stad te danken aan de aanwezigheid van bierbrouwerij Artois. Daarnaast is Leuven een levendige studentenstad doordat een van de belangrijkste universiteiten van de Benelux, de KU Leuven zich hier bevindt. Leuven is een erg leuke stad om te wonen. Ga je verhuizen naar Leuven? Dan lees je hier waar je allemaal aan moet denken.

Je adreswijziging doorgeven

Als je gaat verhuizen naar Leuven moet je je aanmelden bij de stad. Je kunt je adreswijziging online doorgeven. Nadat je adreswijziging is verwerkt komt de wijkinspecteur langs om te controleren of je ook daadwerkelijk op het adres woont. Daarna maak je een afspraak bij het stadskantoor om je documenten zoals je identiteitskaart te laten aanpassen. Dit kan ongeveer drie weken in beslag nemen. Je moet je verhuizing binnen acht dagen nadat je bent verhuisd doorgeven. Ben je verhuisd vanuit een andere stad? Meld jezelf hier dan eerst af.

Je verhuizing regelen

Heb je geen tijd of wordt het je allemaal teveel om alles zelf te doen? Dan heb je misschien hulp bij verhuizen nodig. Een verhuisbedrijf kan je veel werk uit handen nemen. Zij weten precies hoe een verhuizing moet worden aangepakt. Een verhuisbedrijf heeft veel ervaring met het inpakken van spullen, het demonteren en opnieuw monteren van spullen en het plannen van de verhuizing. Hierdoor is je verhuizing veel sneller geregeld. Als je gaat verhuizen naar Leuven heb je wellicht een verhuisbedrijf in Leuven nodig. De kosten van een verhuisbedrijf zijn per opdracht verschillend. Iedere verhuizing is namelijk weer anders en vereist een andere aanpak. Grofweg liggen de kosten ergens tussen de 600 en de 2000 euro. 

De overdracht van de oude woning

Als je gaat verhuizen dan heb je waarschijnlijk de huur van je oude woning opgezegd of je oude woning verkocht. In beide gevallen wordt er waarschijnlijk een eindinspectie uitgevoerd waarna de sleutel wordt overhandigd aan de nieuwe eigenaar of huurder. Zorg ervoor dat de oude woning helemaal leeg is en goed schoon is. Dat voorkomt dat je later nog moet terugkomen om de oude woning alsnog schoon te maken. Die energie steek je waarschijnlijk liever in je nieuwe huis. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.