Dankzij de technologie is er veel veranderd in de wereld. En de sloten zijn ook niet achtergebleven. Er zijn nieuwe geavanceerde sloten bijgekomen, die optimale beveiliging bieden en niet te vergeten gebruikersgemak. Hier zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van deurbeveiliging omschreven, die ook jij kan gebruiken voor jouw woning of bedrijf.

Elektromagnetische sloten

Dit zijn een van de meest veilige en betrouwbare sloten die er zijn. Ze gebruiken elektrische stroom om een ​​magnetische kracht te produceren die de deuren gesloten houdt. Deze kracht is zo sterk dat de deuren niet opengebroken kunnen worden zonder een bevestigde toegangsmethode. Het is niet als de oude mechanische sloten van vroeger. Ze zijn gebouwd om hogedruk te weerstaan ​​en bestaan ​​uit 2 componenten: de elektromagneet en de ankerplaat. De elektromagneet wordt aan het deurkozijn bevestigd terwijl de ankerplaat aan de deur zelf wordt bevestigd.

Sensoren om de sloten zelf te openen

Als je deze sensoren hebt, heb je helemaal geen kaart of sleutel nodig om een elektrische deur open te krijgen. De sloten gebruiken bewegingssensoren om jouw aanwezigheid te detecteren en de deur te vergrendelen of ontgrendelen. De bewegingssensoren zijn op deuren en ramen geïnstalleerd en gebruiken golven en knipogen om je te identificeren. Home-sensorkits kunnen beweging detecteren in verschillende delen van jouw huis, zoals gangen en kamers. Je kan de thuissensoren koppelen aan jouw smartphone of desktop-app om bewegingsdetectiewaarschuwingen naar je te sturen wanneer de sensoren zijn ingeschakeld. Andere sensorsysteemoplossingen hebben binnen sirenes die afgaan wanneer ze worden geactiveerd. Ze bieden realtime visuele beelden en geluidswaarschuwingen voor het geval er een inbreuk op de beveiliging is.

Spraakgestuurde sloten

Tegenwoordig kan je de stem om een deur te vergrendelen en te ontgrendelen. De geavanceerde spraakherkenning in veel virtuele assistent-software, zoals Alexa of Siri, heeft het nu zelfs mogelijk gemaakt om te weten of jij de persoon bent die het vraagt of dat de stem onbekend is. De technologie zal alleen maar verbeteren. Wil jij ook deze geavanceerde sloten in je huis hebben?

Biometrische sensoren

Biometrische systemen zijn een goede optie voor ultrahoge beveiligingsinstellingen wanneer bedrijven het niet kunnen permitteren dat de bevalligheid wordt gehackt. Deze systemen gebruiken fysieke kenmerken van een persoon voor toegang, zoals gezichtsherkenning en vingerafdrukscans. Om biometrische sensorsloten te bedienen, moet er dus een bevoegd persoon aanwezig zijn om het slot te bedienen.

Als laatst

Technologie heeft het leven van de mensheid veranderd. Hoewel het beroep van slotenmaker 4000 jaar geleden werd opgericht, zijn slotenmakers nu gevorderd om verschillende rollen en taken onder de knie te krijgen om bij te blijven met de veranderende eisen in de markt. Slotenmakers moeten op de hoogte blijven van de huidige technologische trends en tegelijkertijd altijd uitkijken naar toekomstige innovatie. Vraag een top slotenmaker bedrijf om je te helpen met de installatie. Ook als het slot niet werkt kan je de slotenmaker om hulp vragen. Gekwalificeerde slotenmakers zijn niet alleen experts in deuren en sloten, ze zijn ook professionele adviseurs van beveiligingssystemen en technici die jouw alarmsysteem kunnen installeren en de beveiliging kunnen verbeteren.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.