Veel mensen willen een haag of boom in hun tuin, maar deze natuurlijke afscheiding heeft ook een aantal nadelen. Zo is het onderhouden van een haag best veel werk, en een boom groeit erg langzaam. Het duurt dus best een tijd voor je ervan kunt genieten. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een kunsthaag of kunstboom in de tuin. Wil je weten wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder.

De voordelen van een kunsthaag

Een kunsthaag is perfect als afscheiding van een terras of om de zijkant van een schuurtje te verbergen. In tegenstelling tot echte planten blijven deze het hele jaar groen, en hoef je niet bang te zijn dat ze doodvriezen in de winter, of te weinig water krijgen tijdens je zomervakantie. 

Daarbij is het erg simpel om een kunsthaag te plaatsen, vooral wanneer je deze in een pot of bak zet. Een bijkomend voordeel van kunsthagen in bakken is dat je deze kunt verplaatsen om je tuin en terras snel anders in te delen.

Maar wist je dat een kunsthaag ook op een balkon als ideale afscheiding dienst doet? Door het plaatsen van een lage kunsthaag zorg je snel voor meer privacy en een gezellig balkon. Wil je je balkon helemaal afschermen? Kies dan een hoog exemplaar. Natuurlijk staat zo’n plant ook leuk in de hoek als wat extra groen. 

Koop een kunsthaag voor buiten als deze voordelen je aanspreken. Je zult geen spijt krijgen van je investering. 

De voordelen van een kunstboom

Buiten kunstbomen hebben vele voordelen. Ten eerste hoef je niet te wachten tot je nieuwe aankoop groeit, en ten tweede hoef je ze nooit water of extra voeding te geven. Je kunt een kunstboom bijvoorbeeld in een pot plaatsen om een gezellige hoek op je terras te creëren, of om de saaie voorgevel en voordeur wat op te vrolijken. Er zijn zowel lage als hoge exemplaren te koop, waardoor er altijd wel iets is dat bij jouw tuininrichting past. Door ze in een pot te plaatsen kun je de kunstbomen makkelijk verplaatsen. 

Daarbij kunnen kunstbomen natuurlijk tegen zowel erg koud als erg warm weer. Je hoeft deze in de winter dus niet te beschermen, en kunt het hele jaar door genieten van het mooie groen. In de zomer hoef je er ook niet aan te denken om de boom water te geven, wat ook weer wat tijd en water scheelt.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.