Heel wat mensen hoeven eigenlijk niet lang na te denken voor wat de keuze van hun raamdecoratie of raambekleding betreft. Gordijnen komen dan ook in de praktijk vaak als winnaar uit de bus. Ben jij ook van plan om in je huis gebruik te gaan maken van gordijnen? Dan zal het daarbij duidelijk worden dat er een keuze moet worden gemaakt tussen twee verschillende opties. De mogelijkheden waarover je beschikt zijn namelijk de volgende:

  1. Standaard gordijnen;
  2. Gordijnen op maat;

Afhankelijk van de keuze tussen bovenstaande twee opties die je gaat maken zal je eventueel nog aandacht moeten besteden aan wat extra werkzaamheden. Bij gordijnen die op maat van jouw wensen moeten worden gemaakt moet er bijvoorbeeld nog een stof worden uitgekozen en is het bovendien ook zo dat er concrete afmetingen doorgegeven dienen te worden. Hoe dan ook, gaat jouw voorkeur in de praktijk toch uit naar gordijnen op maat? Dan vertellen we je graag op deze pagina hoe interessant die nu echt zijn.

 De belangrijkste redenen om te kiezen voor maatwerk gordijnen

Gordijnen op maat bestellen gebeurt in de praktijk het vaakst omdat mensen over raampartijen beschikken die geen standaard afmetingen hebben. Voor deze mensen is het vaak niet mogelijk om te gaan voor gordijnen met een standaard formaat. In het bijzonder voor bijvoorbeeld verduisterende gordijnen geldt namelijk dat ze perfect tot op de grond moeten vallen. Is dat niet het geval? Dan kan dat ervoor zorgen dat hun verduisterende werking teniet wordt gedaan. Dat kan natuurlijk niet meteen de bedoeling zijn.

Een andere reden om te kiezen voor gordijnen op maat is terug te vinden in de enorme keuzevrijheid waar je dan als koper over beschikt. Je kan namelijk niet alleen maar de afmetingen geheel op maat van jouw wensen bepalen, dit geldt uiteraard eveneens voor bijvoorbeeld het soort stof waar gebruik van wordt gemaakt.

             Wat zijn de nadelen van gordijnen op maat?

Het laten maken van gordijnen op maat zorgt er dus duidelijk voor dat je zeker kan rekenen op enkele niet onbelangrijke voordelen. Toch zijn er niet alleen maar voordelen aan verbonden. Je dient er bij het kopen van dergelijke gordijnen dan ook rekening mee te houden dat er eveneens sprake is van ten minste twee niet onbelangrijke nadelen, namelijk:

  1. Wanneer je verhuist is het goed mogelijk dat je gordijnen niet meer zullen passen;
  2. Maatwerk gordijnen kunnen aanzienlijk duurder zijn dan standaard exemplaren;

In het bijzonder het eerste nadeel is een belangrijke waar je bij stil moet blijven staan. Dit geldt niet in het minst voor mensen die ervoor kiezen om een woning te huren. Het op maat laten maken van gordijnen kan gepaard met hoge kosten waardoor je er graag het maximale uit wil proberen te halen. Indien de nieuwe huurwoning je niet bevalt of wanneer je bijvoorbeeld na een relatief korte periode alweer moet verhuizen zullen je maatwerk gordijnen uiteraard alles behalve hun meerprijs waard zijn geweest. Stel jezelf dus met andere woorden in de praktijk altijd de vraag of gordijnen op maat voor jou al dan niet de beste keuze zijn.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.