Een goede nachtrust is uiterst belangrijk om overdag productief en goed gehumeurd te zijn. Daarbij is slecht slapen ook niet goed voor je gezondheid op de lange termijn. De kwaliteit van je bed heeft veel invloed op je manier van slapen. Daarom is het kiezen van het beste bed geen makkelijke taak. Gelukkig wordt het met onze tips net wat makkelijker, zodat ook jij binnenkort in een nieuw bed ligt te slapen.

De grootte van het bed kiezen

Wanneer je een nieuw bed koopt ga je misschien automatisch voor dezelfde grootte als het bed dat je nu hebt. Maar is dat wel de ideale maat? Afhankelijk van de grootte van je slaapkamer kun je misschien geen bed van 180 cm breed plaatsen, maar als dat wel mogelijk is, is het sowieso slim naar deze maat te zoeken als je met een partner slaapt. Een bed van 140 is voor één persoon namelijk ideaal, maar voor twee personen wordt het al snel erg krap.

Een te smal bed zorgt vaak voor slaapproblemen, omdat je wakker wordt wanneer je partner te veel ruimte in beslag neemt. Met een beetje pech zorgt dit ook nog eens voor spanning of zelfs ruzie. Kies dus een bed van 160 of 180 cm breed voor optimaal slaapcomfort met je partner.

Vergeet ook niet naar de lengte van het bed te kijken. Voor extra lange mensen zijn er bedden van wel 220 cm lang. Op deze manier kan iedereen met zijn voeten onder het dekbed blijven slapen, wat wel zo comfortabel is. 

Het beste dekbed kopen

Er zijn zoveel soorten dekbedden dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Toch is het belangrijk om niet zomaar een dekbed te kopen. De kwaliteit heeft namelijk best veel invloed op je nachtrust. Een dekbed dat niet bij je past kan er al snel voor zorgen dat je niet goed in slaap kunt vallen, of ‘s nachts meerdere malen wakker wordt. Vergelijk daarom alle soorten die je kunt vinden, en bepaal welke het beste bij jou past. Kijk vooral naar het materiaal, de dikte en de mogelijkheid om hem te wassen bijvoorbeeld. Afhankelijk van je wensen kies je zo het beste dekbed.

Vergeet niet om ook een kussen van goede kwaliteit te kopen. Ga voor een dun exemplaar of juist een extra stevig, net wat je liever hebt. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen voorkeur, en is het belangrijk om het perfecte kussen voor je bed te kiezen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.