Heb je niet genoeg aan een eenpersoonsbed maar neemt een tweepersoons te veel ruimte in? Dan kan een twijfelaar bed de oplossing zijn. Dit bed zit qua afmetingen namelijk mooi tussen die twee in. Net als zoveel producten komen twijfelaars in allerlei soorten vormen en maten. Welke past het beste in jouw kamer?

Afmetingen

Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat de maat van je bed niet in je kamer past. Controleer daarom of je bed de juiste breedte heeft. Het voordeel van een twijfelaar is dat je er ruimte mee bespaart.

Bestel je met of zonder matras?

Kies je een bed inclusief matras? Dit kan prima als je geen speciale eisen hebt. Mocht je last hebben van rugpijn bijvoorbeeld dan is het verstandig om eerst proef te liggen voordat je een ander matras met de juiste afmetingen bestelt.

Welk matras heb ik nodig?

Om antwoord te kunnen geven op deze vraag is het eerst van belang dat je weet wat jij van een matras verwacht. Het is belangrijk om het uiterlijk niet als uitgangspunt te nemen, het belangrijkste is uiteindelijk dat hij goed ligt en jij dus lekker slaapt. Hieronder vind je een overzicht van de basiseigenschappen van verschillende matrassen:

  • Koudschuim: Dit materiaal geeft veel comfort door het hoog corrigerende vermogen, dit betekend dat je hele lichaam optimaal ondersteund wordt.
  • Latex: Geeft je een redelijke ventilatie en het matras gaat ongeveer 7 jaar mee.
  • Pocketvering: Dit materiaal ventileert goed en heeft een fijne vochtregulatie.
  • Polyether: Ventileert redelijk en is goedkoper dan andere matrassen.
  • Traagschuim: Heeft een redelijke tot goede ventilatie, een goede vochtregulatie en vormt zich op een prettige manier naar je lichaam.

Het bedframe

Als je matras nog in orde is dan kan het kostenbesparend zijn door alleen een bedframe te bestellen. In dit geval heb je een ombouw nodig. Dit kun je zelf doen of er iemand voor inhuren.

Prijzen vergelijken

Je kunt veel geld besparen door de tijd te nemen om prijzen te vergelijken. Misschien is jouw favoriete bed op een andere site of in  een andere winkel wel veel goedkoper. Té goedkoop is ook niet goed, je wilt toch graag een bed wat nieuw is en optimaal ligt. Let dus op de prijs maar wees niet te zuinig. Let er ook op wat de matrassenleverancier van jouw keuze met de retour gestuurde matrassen doet. Als dit niet duidelijk staat aangegeven dan is de kans groot dat je een beslapen matras krijgt, en als je niet tweedehands besteld wil je dat niet.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.