Wanneer je iedere dag in dezelfde woonkamer doorbrengt, raak je er naar verloop van tijd een beetje op uitgekeken. De oplossing? De woonkamer een makeover geven! Dit blijkt in de praktijk echter vaak lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Daarom helpen we je in dit artikel met wat tips!

De muren

Een eenvoudige en relatief goedkope manier om je woonkamer in één keer een hele andere uitstraling te geven, is door de muren aan te pakken. Verf ze bijvoorbeeld een andere kleur of laat ze stuccen. Ook kun je decoratie aanbrengen op je muur. Denk bijvoorbeeld aan een grote klok, een mooi schilderij of foto’s van familieleden.

Planten

Planten zorgen voor sfeer en leven in huis. Daarnaast zorgen ze ook voor gezonde lucht! Heb je nog geen planten in je woonkamer, dan is het dus een goed idee om deze te kopen. Niet alle planten zijn echter hetzelfde. Kies dus planten die je mooi vindt en goed bij je interieur staan. Een simpele maar effectieve manier om je woonkamer op te fleuren!

Verlichting

Ook de verlichting kan bepalend zijn voor de sfeer in je woonkamer. Te weinig licht kan een sombere sfeer geven, maar teveel licht is ook weer niet goed. De oplossing hiervoor kan een dimbare lamp zijn! Naast het licht, dient de lamp zelf er ook mooi uit te zien. Wanneer de verlichting uit staat zie je de lampen immers ook!

Kast

In een woonkamer hoort natuurlijk een kast te staan. Ook hierbij heb je weer verschillende keuzes. Ga je voor een moderne kast? Of een ouderwetse houten kast? Wanneer je geen geschikte kast kunt vinden, is het een goed idee om een kast op maat te laten maken. Hiervoor kun je terecht bij Anselm Oome meubelmaker in Tilburg! Ook voor zaken als een op maat gemaakte boekenkast kunnen zij je helpen.

De bank

Tot slot de bank. Misschien wel het belangrijkste en meest gebruikte onderdeel van je woonkamer. Het is dus belangrijk dat je niet alleen een mooie, maar ook een comfortabele bank hebt! Neem bijvoorbeeld een moderne hoekbank waar je lekker in kunt liggen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.