Een industriële stijl met stoere stalen meubels gecombineerd met robuust hout is helemaal dé woontrend van nu. Maar hoe creëer je nu precies een industriële look in jouw woning? In deze blog lees je tips en tricks en tover je jouw interieur om tot een ware industriële loft!

  1. Kleurgebruik

Een ontzettend belangrijk onderdeel van een industrieel interieur is het kleurgebruik. Om het industriële karakter goed tot uiting te laten komen, is het van belang om een goede basis van kleuren samen te brengen. Deze woonstijl is namelijk gebaseerd op interieurs uit de 19e en 20e eeuw met een Touch of fabrieksgebouwen. Neutrale en sobere kleuren als grijs, wit en zwart zijn daarom goede basiskleuren om te gebruiken bij het stijlen van jouw woning. De kleurtint die je kiest is bepalend voor de sfeer in huis, probeer daarom altijd verschillende kleuren uit door kleine stukjes te verven in de ruimte. Wil  je wel iets meer kleur in huis? Dan zijn aardetinten als okergeel, steenrood en taupe ook erg mooi om te combineren in deze woonstijl. Maar ook zien we tegenwoordig veel groen- en blauwtinten terugkomen, zoals petrol en navy.

  1. Materialen

Niets is zo belangrijk als het gebruik van de juiste materialen bij een industrieel interieur. Door gebruik te maken van ‘koele’ materialen, zoals metaal en staal, gecombineerd met materialen als hout, leer en grof / oud baksteen, komt het prachtig samen in een sfeervol geheel. Probeer de materialen zowel in grote meubels als kleine accessoires terug te late komen, zoals een gave industriële lamp, leren bankstellen, ijzeren platen of juist industriële tafels met stalen onderstellen.

  1. Industriële vloer

Maak van je vloer een echte eyecatcher door te kiezen voor een Gietvloer. Geen laminaat of parket, maar een toffe betonlook gietvloer is wat je nodig hebt voor een echte industrieel uitstraling! Betonlook geeft precies het oude, ruige randje wat je zoekt in een industrieel interieur en is ook nog eens heel eenvoudig te combineren. Een Gietvloer Groningen is te gek  als basis voor uw woning!

  1. Industriële verlichting

Juiste door de sobere kleuren en koele tinten, is een lichtplan aan absolute must in een industrieel interieur. Denk hierbij aan robuuste hanglampen tot een oude fabriekslamp of een zogeheten metalen bar met hanglampen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of nog leuker; zelf een industriële lamp in elkaar maken van oude materialen. Want hoe robuuster en meer vintage materiaal; hoe beter de industriële look and feel tot zijn recht komt!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.