De keuze voor de vloer waar je in je woning gebruik van gaat maken is er één waar veel mensen toch wel de nodige twijfels over hebben. De tegelvloer is bijvoorbeeld sinds jaar en dag ongelofelijk populair, maar dat geldt ook voor parket. Daarnaast kan er eveneens worden vastgesteld dat de zogenaamde gietvloer door de jaren heen sterk aan populariteit heeft gewonnen. Daar waar we deze vloer vroeger vooral terug konden vinden in bedrijfs- en fabriekspanden is dat tegenwoordig toch wel even anders. Overweeg jij ook het plaatsen van een gietvloer in jouw woning, maar ben je toch nog niet over de hele lijn overtuigd? Hou dan zeker en vast rekening met de onderstaande drie voordelen die zijn verbonden aan gietvloeren!

 

1.) Gietvloeren zijn zeer eenvoudig schoon te maken

In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat gietvloeren in tegenstelling tot tegelvloeren niet over groeven of voegen beschikken. Dit heeft niet alleen een grote invloed op de uitstraling waar dit type van vloer over beschikt, wat bovendien ook te denken van de onderhoudsvriendelijke eigenschappen? Het schoonmaken van een gietvloer is door het gladde oppervlak zeer eenvoudig mogelijk. Bovendien zorgt het ontbreken van groeven of voegen er eveneens voor dat vuil zich daar niet in kan manifesteren. Het gevolg? Dat een gietvloer door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de meest hygiënische vloeren die bijvoorbeeld ook probleemloos kan worden gebruikt in een hygiënische omgeving zoals een laboratorium.

2.) Een gietvloer is erg comfortabel om op te lopen

Een beetje in lijn met het bovenstaande voordeel ligt ook het feit dat een gietvloer door het ontbreken van de groeven of voegen ongelofelijk comfortabel is om op te lopen. Veel mensen houden er van om op blote voeten of bijvoorbeeld sokken doorheen de woning te lopen. Dat is natuurlijk altijd mogelijk, maar wanneer je met je hiel terecht komt in één van de groeven kan dat behoorlijk pijnlijk zijn. Dit kan je echter probleemloos voorkomen door gebruik te maken van een gietvloer in je woning. Op deze manier is er geen sprake meer van groeven of voegen waardoor je in alle comfort gewoon doorheen je woning kan rondlopen. Ook dit is voor veel mensen zeker en vast een belangrijke reden om te kiezen voor een gietvloer in huis.

 

3.) Gietvloeren zien er strak uit en zijn zeer veelzijdig

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven was het gedurende lange tijd zo dat gietvloeren vooral werden gebruikt in zakelijke omgevingen. Het ging daarbij dan vooral om een bedrijfs- of een fabriekspand. Door de jaren heen is daar verandering in gekomen. Tegenwoordig tref je een dergelijke vloer dan ook aan in heel wat particuliere woningen… en met succes. Gietvloeren komen tot hun recht in elke stijl van interieur en laten zich bovendien ook nog eens fantastisch onderhouden. Zou jij dus met andere woorden ook graag in jouw woning willen kunnen genieten van de meest veelzijdige vloer? Neem dan zeker even een kijkje op de website https://www.gietvloerbetonlook.nl en ontdek over welke prachtige mogelijkheden je tegenwoordig allemaal beschikt voor wat het kopen van een gietvloer betreft. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.