De voor,- en nadelen van het verven van de laminaatvloer

Zou u graag wat geld willen besparen en denkt u erover je eventuele goedkoop laminaat te verven in plaats van een volledig nieuwe te laten plaatsen? Blijft het toch maar in uw hoofd zitten dat u eens voor een wit laminaat zou willen gaan in plaats van de geijkte houtkleur? Toch zijn er dan een aantal belangrijke punten waarmee u rekening zou moeten houden. Wij bespreken hieronder de voor,- en nadelen van het verven van je eigen laminaatvloer.

Voordelen:

  • Uiteraard is het natuurlijk enorm leuk dat u zou kunnen kiezen uit welke kleur er maar voor keuze is. Ook kunt u het laminaat met de keuze van de manier van schilderen zelf de gewenste effecten geven die u zou willen. Bijvoorbeeld een oudere stijl of warme stijl.
  • Het zou zonde zijn om de gehele vloer te vervangen terwijl alleen de topcoating vervaagd is. Dit is makkelijk zelf bij te werken en hiervoor hoeft u dus niet te veel geld uit te geven om een hele nieuwe vloer te laten plaatsen.

Nadelen:

  • Eén van de nadelen van het verven van uw eigen laminaatvloer is dat het veel langer de tijd kost dan wanneer u deze zou vervangen. Bij het geheel vervangen van de laminaatvloer gaat het natuurlijk om een klik-en-klaar procedure, bij het geheel verven van de vloer betreft het meerdere stappen.
  • Je zult rekening moeten houden met de kwaliteit van de vloer, maar ook over de combinatie met de kwaliteit van de verf zelf. Al zou de vloer van slechte kwaliteit zijn, dan is het ook moeilijker het laminaat op een goede kwaliteit terug geverfd te krijgen. Vaak wordt er in de reguliere winkels ook slechtere verfkwaliteit geleverd, waarbij er een grote kans is dat deze meteen zou loslaten of slijten. Ook wanneer de vloer op zichzelf van slechte kwaliteit is, heeft u sneller kans op dit soort aantastingen.
  • Vaak, mocht u de keuze maken de vloer geheel op professionele wijze te laten verven, maakt dit in kosten geen groot verschil in vergelijking tot het laten plaatsen van een volledig nieuwe laminaatvloer. Zeker wanneer u zult moeten nadenken over bijvoorbeeld de levensduur van de verf. Het zou dus zomaar kunnen dat u met een verkeerde keuze van de verf op den duur duurder uit zult zijn.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.