Het eerste half jaar van 2020 heeft veel stof doen opwaaien. De oorzaak daarvan ligt mede in de coronacrisis. Voor veel mensen is er daardoor iets in hun leven veranderd. Is dat voor jou ook zo? Misschien heb je de kinderen thuis gehad, moest je in een donkere studentenkamer studeren of heb je maanden lang thuis gewerkt.

 

Voor veel mensen heeft de thuiswerksituatie zelfs een meer permanent karakter gekregen. Zo’n situatie heeft effect op je wooncomfort. Misschien heb je behoefte aan een grotere tuin of een aparte werkkamer. Het kan daarom tijd zijn om een andere woning te zoeken die beter aansluit bij je woonwensen. Maar is het nu tijd om je huis in Zundert te verkopen? Als je meer wilt weten om die keuze te maken, lees dan verder.

Cijfers over verkopen

Volgens NVM zijn er (Nederland-breed) in het tweede kwartaal van 2020, 37.614 woningen verkocht. Ten opzichte van eerder dit jaar is er sprake van een daling van 3,7%. Er staan verder 22,9% minder woningen te koop. Tegelijkertijd zijn de prijzen van woningen gestegen met 8,8%. Dat komt wellicht door het woningtekort. Volgens NVM staat de krapte-indicator namelijk op 2,7. Die krapte-indicator geeft aan hoeveel keuze de consument heeft. De verkoop van je huis kan tijdens de coronacrisis dus wat langer duren, maar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Nederland is gestegen.

Woongenot

Prijzen van huizen in Nederland en de snelheid van verkoop zijn belangrijke factoren. Die factoren bepalen voor een groot deel of nu het moment is om je huis te verkopen. Maar het verkopen van een huis, doe je omdat je naar een nieuwe situatie toe wilt. Een situatie die aansluit bij het woongenot dat je zoekt. Het is dus belangrijk dat je goed onderzoekt wat je wilt en hoeveel tijd je ervoor wilt nemen. Als je bijvoorbeeld een aparte werkruimte zoekt, kan een verbouwing ook helpen. Misschien zoek je wel een groenere (grotere) tuin, meer privacy, minder gehorigheid, een lager energieverbruik, een kindvriendelijke omgeving, etcetera.

Zoek vooral op internet om te verkennen welke woning het beste bij jouw wensen aansluit en binnen je budget past.

 

Je huis in Zundert verkopen, kan dus zeker interessant zijn tijdens de Coronacrisis. Tegelijkertijd duurt het waarschijnlijk iets langer dan gebruikelijk voordat je huis verkocht is. Bepaal zorgvuldig hoe je, je woongenot kunt verbeteren door scherp te maken wat je nodig hebt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.