Zo haal je die kerstsfeer alvast lekker in huis

Zijn de kerstkriebels bij jou ook al begonnen? De echte kerstgekken hebben hun kerstboom zelfs al in huis staan, terwijl anderen het echt nog te vroeg vinden. Ieder zo wat wils, maar over het algemeen is kerst een feest van gezelligheid, waar ook naar toegeleefd wordt. De kerstsfeer is ook terug te vinden in het interieur. Naast het versieren van de kerstboom zijn er nog een aantal andere dingen belangrijk voor een echte kerstsfeer.

1. Kerstmuziek

Echte kerstmuziek mag natuurlijk zeker niet ontbreken. De muziek alleen al brengt je helemaal in een kerstsfeer. Mocht je willen gaan voor alle klassiekers, dan kun je kiezen voor de Sky Radio christmasstation. Hierop wordt al sinds 1 oktober kerstmuziek uitgezonden! Maar je hebt natuurlijk ook genoeg kerstlijsten op Spotify staan.

2. Denk alvast na over de plek waar je je kerstboom neer gaat zetten

Het is niet altijd makkelijk om een goede plek voor de kerstboom te vinden. Een gemiddelde kerstboom heeft al een doorsnee van een meter, hiervoor heb je echt de ruimte nodig. Bovendien is het handig als de kerstboom in de buurt van een stopcontact zit, voor de lampjes die in de kerstboom komen te hangen. Wanneer je glazen kerstballen hebt, is het ook van belang dat je genoeg ruimte hebt om erlangs te lopen zonder dat er gelijk ballen uit de boom vallen.

3. Ga na of je een echte of neppe kerstboom wil

De meningen over echte en neppe kerstbomen zijn verdeeld. Kijk wat bij jou en je interieur past. Staat je kerstboom ‘vast’ in een hoekje? Mochten er naalden uitvallen, is dit minder eenvoudig op te ruimen. Ook moet je oppassen met huisdieren. Huisdieren houden van ontdekken, dus kunnen ook losgaan op de naalden en takken. Persoonlijk ben ik van mening dat een echte boom meer sfeer geeft, toch omdat je het altijd ziet wanneer een boom nep is.

4. Versier je boom

De eerste stap bij het versieren van je boom is de verlichting ophangen. Begin niet met de ballen, want dan kom je in de knoop met de baan van de verlichting. Zorg daarom dat je als eerste de lichtjes erin hangt, ook zodat je een mooie baan kan maken van licht. Daarna kun je de ballen erin hangen. Kerstballen zijn over het algemeen best duur en mensen kopen dus niet snel nieuwe. Grote kans dat er daarom al een aantal jaar dezelfde ballen in de boom hangen. Ben je toch toe aan iets nieuws? Je kunt je oude kerstballen omtoveren tot nieuwe, moderne kerstballen door ze te verven met krijtverf, al helemaal leuk voor je kinderen om er dan zelf iets op te kunnen tekenen! Tegenwoordig heb je ook allerlei gekke figuurtjes om in de boom te hangen, zoals cactussen, pinatas, macarons, ga zo maar door! Ook leuk: verse bloemen in je boom zetten.

5. Ruik de kerst

Geuren doen veel met je belevenis. Het roept een gevoel of herinnering op. Voor kerst doen vooral de geuren van dennentakken, kaneel, appeltaart veel goeds. Je kunt deze geuren in huis halen door wat kerstgroen te halen en in een mooie vaas te zetten. Je zou deze zelfs ook nog kunnen versieren, heb je ook nog extra decoratie! Je kunt natuurlijk ook geurkaarsen kopen, heb je meteen meer gezelligheid in huis door de warmte en het licht van de kaarsen.

6.Andere kerstdecoratie

Ik word altijd enorm enthousiast wanneer ik bomen aangekleed zie met lampjes. Breng meer sfeer in en rondom je huis door lichtjes, kerstdecoratie of een winterse touch. Leg een stapel dekens op de bank met veel kussens, hang lampjes in de boom in de voortuin, maak een leuk kerstdienblad met allerlei kerstaccesoires voor op tafel. Niks is te gek met kerst. En het opruimen en de energierekening komen later wel :).

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.