Ben jij momenteel gelukkig in je woning? Voelt je huis als een echt thuis, wanneer je hier na een lange werkdag terugkeert? Zeker nu men verwacht dat we in de komende jaren vaker thuis zullen werken, is het belangrijk om hier gelukkig te zijn. Daarbij moet de woning een veilige plek voor je zijn. Een plek om je terug te trekken als het even tegenzit, een plek om helemaal jezelf te kunnen zijn met het gezin, enzovoorts. In dit artikel vind je een aantal tips, die je kunnen helpen om nog gelukkiger te worden in huis. Kleine aanpassingen aan je woningen kunnen hier al bij helpen!

Tip 1: zorg voor voldoende kleur in je huis

De meest voor de hand liggende tip om gelukkiger te worden thuis, is het toevoegen van meer kleur aan je woning. Kleur voeg je niet alleen toe binnen je woning, maar zeker ook in de tuin! Haal een paar tegels weg en plaats er vrolijke planten. Zelfs zonder groene vingers kun je de tuin van kleur voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een gekleurde schutting, door een metalen rooster met klimop te combineren. Klimop is een hele sterke plant, die nauwelijks onderhoud nodig heeft. Ook het gebruik van potten met planten kan leuk zijn! In huis kun je een muurtje verven, een boekenkast met een groot aantal gekleurde kaften gebruiken, enzovoorts. Kleur maakt de mens gelukkig!

Tip 2: maak je woning nog veiliger

Je wilt iedere vorm van stress voorkomen, wanneer je thuis bent. Stress is een negatieve emotie, die je liever vermijdt als je gelukkiger wilt worden. Onderdeel van het voorkomen van stress en zorgen is het veiliger maken van je woning. Zeker met kinderen! Plaats bijvoorbeeld een hekje bij de trap, zorg dat elektrische apparaten in de keuken van een kinderslot worden voorzien, maak een extra kastje hoog aan de wand voor schoonmaakmiddelen, enzovoorts. Je hoeft je zo geen zorgen meer te maken over je kind!

Tip 3: houd inbrekers buiten de deur

Een andere vorm van het creëren van een veilig gevoel, is het weren van inbrekers uit je woning. Inbrekers buiten de deur houden lijkt makkelijker, dan het in de praktijk is! Wist je bijvoorbeeld dat het gebruik van een goed slot op de deur vaak niet voldoende is om een inbraak tegen te gaan? Een alarmsysteem laten installeren is een goede toevoeging aan de inbraakpreventie in huis. Het alarmsysteem schrikt inbrekers af, op het moment dat zij het slot van de deur geforceerd hebben. Ook camera’s aan de gevel kunnen helpen om een inbraak te voorkomen.

Tip 4: creëer knusse hoekjes in huis

Zorg dat je altijd een plek hebt om je even terug te trekken. Dit doe je door knusse hoekjes te creëren! Denk bijvoorbeeld aan een hoekje op de bank met een fijne leeslamp, een plaid en verschillende gekleurde kussentjes. In de slaapkamer kun je een comfortabele stoel plaatsen, waar je de ruimte hebt om je favoriete boek of tijdschrift te lezen. Zo’n hoekje creëer je ook in de keuken, door bijvoorbeeld een kleine bar te gebruiken. Het is tevens een plek om gezellige te kletsen met je partner tijdens het koken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.