Heb je de keuze gemaakt om te gaan verhuizen omdat je bijvoorbeeld toe bent aan een grotere woning? Spannend! Echter heb je de komende tijd veel te regelen. Buiten alles wat je voor je nieuwe woning moet doen, heb je ook nog te maken met je oude woning die verkocht moet worden. Het is belangrijk wat er allemaal bij komt kijken, in dit artikel vertellen we er wat meer over.

Het kiezen van een makelaar

Een makelaar is altijd handig bij het verkopen van een huis, zij weten namelijk precies wat er geregeld en waar er op gelet moet worden. Maak je toevallig al gebruik van een makelaar van wiens diensten je al gebruikt maakt bij de aanschaf van je nieuwe huis? Laat je huidige woning dan ook door hun verkopen. Het is altijd belangrijk om te kiezen voor een betrouwbaar bedrijf met goede recensies, maak bijvoorbeeld gebruik van de diensten van Van der Eijken Makelaardij in Roosendaal.

Het bepalen van de woningwaarde

Het is natuurlijk belangrijk dat je de waarde van iets weet als je iets wilt verkopen, bij een huis is dat natuurlijk niet anders. Een makelaar weet vaak wel goed hoeveel bepaalde huizen in die omgeving waard zijn, samen kunnen jullie wel tot een mooie prijs komen. Houdt er ook rekening mee dat overbieden tegenwoordig veel plaats vindt, de vraag is immers groter dan het aanbod waardoor mensen tegen elkaar gaan opbieden.

Waar ga je het huis aanbieden?

Dat het huis te koop staat moet natuurlijk kenbaar gemaakt worden aan de wereld, met een makelaar zal het huis sowieso op hun website komen te staan maar je hebt nog meer manieren om dit te doen. Maak bijvoorbeeld ook gebruik van websites zoals Funda en de social media, misschien dat er wel een kennis is die interesse heeft?

Bezichtigingen

Heb je enkele geïnteresseerden? Dan wordt het hoogst tijd voor een bezichtiging. De mensen willen immers het huis in levenden lijve komen bekijken, alleen of bijvoorbeeld met een aankoopmakelaar. Houdt er rekening mee dat deze mensen kritische vragen zullen gaan stellen, probeer de bezichtigingen samen met de makelaar goed voor te bereiden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.