Sta jij op het punt om een woning aan te schaffen? Dan is het zeker aan te raden om eens een kadastrale kaart raad te plegen. Op een kadastrale kaart kun je namelijk veel inzicht krijgen over het stuk wat jij op het oog hebt. Zo kun je hier exact zien hoeveel vierkante meter van jou zal zijn en tot waar het perceel loopt. Daarnaast kun je ook inzien hoe duur de woning eerder is geweest, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald. Naast deze mogelijkheden kun je ook vergunningen inzien. Hieronder zullen we het kort hebben over de vergunning en het nut van een dergelijke rapportage.

Houdt ook altijd rekening met de vergunningen

Als je een woning wilt kopen, is het zeker ook aan te raden om een vergunning rapport te downloaden. Zo kun je bijvoorbeeld de afstand gevel en perceelgrens bekijken van de woning die jij wilt kopen. Naast deze twee punten bevat het rapport alles omtrent vergunningen in de straal van 250 meter van de afgelopen zes weken van het gekozen perceel. Het is echter wel goed om te melden dat er kosten gepaard gaan bij het aanschaffen van een dergelijk rapport, maar het is zeker de moeite waard om te kijken wat voor historie de woning heeft.

Waarom goed de woning onderzoeken?

Het ergste wat je kunt meemaken, is het aanschaffen van een woning die achteraf een bouwval blijkt te zijn. Je wilt immers een woning aanschaffen waar je de komende periode zonder enige zorgen kunt verblijven. Om dit te realiseren is het altijd verstandig om een kadastrale kaart te raadplegen. Via diverse websites kun je uitgebreide rapporten aanschaffen. Naast de kadastrale informatie kun je ook economische informatie aantreffen. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om geen bouwval te kopen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.