Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je woning? Of heb je net een nieuw huis gekocht of gehuurd en is het tijd om de vloer van de woning onder handen te nemen? Je hebt veel keuze als het op vloeren aankomt. Iedere vloer beschikt over andere eigenschappen en geeft een ander karakter aan je huis. Kies dus een vloer die past bij jouw levensstijl. In dit artikel zetten we een aantal vloersoorten op een rij. 

Planken vloer

Een planken vloer geeft een warme uitstraling aan je interieur. Er zijn veel verschillende patronen en kleuren mogelijk. Zo kun je een planken vloer in een visgraat patroon leggen. Hierdoor krijgt je vloer een chique en tijdloze uitstraling. Het visgraat patroon dateert uit de 15de eeuw en was alleen weggelegd voor de adel. Je kunt planken vloeren natuurlijk ook in rechte banen leggen. Houten vloeren heb je in verschillende materialen met verschillende afwerkingen en kleuren. Een planken vloer past goed in een landelijk of klassiek interieur. 

Design betonvloer

Heb je een modern interieur en kies je voor een vloer met een moderne look? Denk dan eens aan een design betonvloer. Een design betonvloer is een gietvloer die over een bestaande ondergrond wordt gegoten. De vloer is naadloos en als deze is opgedroogd lijkt deze op beton. Een design betonvloer is echter meestal gemaakt van polyurethaan, een kunststof. Een design betonvloer kan ook gemaakt zijn van woonbeton. Dit is een cementgebonden gietvloer die wordt afgewerkt met een beschermende toplaag. Een design betonvloer is makkelijk schoon te houden omdat de vloer geen naden heeft en past perfect in een modern industrieel interieur.

Tegelvloer

Ook tegelvloeren heb je in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een vloer van natuursteen zoals een marmeren vloer of een vloer van graniet. Het grote voordeel van een tegelvloer is dat deze makkelijk schoon te houden is. Een tegelvloer kan wat koud aan je voeten voelen maar gelukkig is een tegelvloer goed te combineren met vloerverwarming. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.