Veilig wonen is iets wat eenieder wilt. Jij toch ook? Huisbeveiliging is de eerste stap die je kunt maken om jouw eigendommen en gezin veilig te houden. Gelukkig heb ik zeven gouden tips die je kunt gebruiken om jouw huis goed en optimaal te beveiligen.

  1. Beveiligingsinspectie laten uitvoeren

De eerste stap tot goede huisbeveiliging is jouw beveiliging te laten controleren door een goede slotenmaker. Tijdens zo een inspectie zal de slotenmaker alle beveiligingstechnieken die je hebt in jouw woning controleren en testen op stevigheid en als het voldoet aan de huidige vereisten. De slotenmaker zal je ook adviezen geven over welke technieken je het beste in jouw woning kan toepassen.

  1. Goede verlichting

Verlichting is niet alleen voor decoratie, maar kan dieven ook ver houden van je huis. Dieven willen niet gezien worden. Bewegingsgevoelige lampen kunnen helpen bij het toevoegen van veiligheid en zorgen voor licht wanneer dat nodig is. Overweeg ook om automatische timers of slimme gloeilampen te gebruiken die op afstand kunnen worden bediend om lichten in en uit te schakelen in verschillende delen van het huis, zodat het lijkt alsof je thuis bent.

  1. Verstevig deuren en ramen

Het gebruik van stevige insteeksloten, muurankers en veiligheidssluitplaten op jouw deuren en ramen ontmoedigt een dief vaak omdat deze verstevigingen hun werk veel moeilijker maken! Nachtschoten bieden meer veiligheid aan jouw huis dan de standaard deurknoppen. Voor meer informatie kan je de slotenmaker vragen.

  1. Installeer een camera- en alarmsysteem

Een alarm- en camerasysteem moet elke woning tegenwoordig hebben. Laat dit beveiligingssysteem installeren door een professional om ervoor te zorgen dat het correct en veilig wordt geïnstalleerd. Het alarm moet alle deuren en ramen bedekken, en elk gebied waar een indringer waarschijnlijk binnenkomt. Het alarm moet eventuele inbraken detecteren en ook afschrikken.

  1. Plaats een kluis in huis

Een kluis heb je niet alleen nodig aan het werk of als je veel geld hebt. Je kunt in een kluis ook andere waardevolle spullen van het huis zetten, als grondpapieren, foto’s en sieraden die je liefhebt. Een kluis is een goede en veilige plek om jouw waardevolle spullen en geld te bewaren.

  1. Houd je tuin netjes

Het is belangrijk dat je jouw tuin en omgeving rondom jouw huis schoonhoudt. Blijf regelmatig tuinieren, snoei bomen en struiken zodat ze de voordeur en andere uitzichten niet blokkeren. Je wilt dieven geen schuilplaats geven terwijl ze proberen binnen te komen. Zorg ervoor dat je op het erf geen boomtakken biedt om naar de bovenverdieping te kunnen klimmen. Een goed onderhouden erf en tuin zorgen ervoor dat het lijkt alsof je er altijd bent, zelfs als je dat niet bent.

  1. Beveilig jouw auto

Als je op straat moet parkeren, probeer dan te parkeren in een goed verlichte ruimte. Laat geen waardevolle spullen zoals mobiele telefoons, portemonnees, contant geld (zelfs munten) binnen. Laat nooit iets van waarde in het zicht liggen en doe altijd de deuren op slot en de ramen omhoog. Het beveiligen van jouw auto is extra belangrijk als je een gerust gevoel thuis wilt hebben.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.