Het Belgische Antwerpen, een geweldige stad waar ontzettend veel te beleven valt. Trek er een paar dagen voor uit om alles in je op te nemen en vooral te genieten. Vervelen doe je je geen moment. Zo heb je natuurlijk de Grote Markt, het Eilandje en de Groenplaats. Struin te voet door allerlei straatjes of veel beter, huur een fiets. Je bent zo snel in alle uithoeken van de stad. Zurenborg is een van de mooiste wijken en heeft het meest exclusief vastgoed in Antwerpen. In dit artikel lees je waarom Zurenborg zo populair is.

Zurenborg, een wijk in Antwerpen die je niet mag missen

Zurenborg is een wijk in het zuidoosten van Antwerpen. Belgen geven het de naam mee “residentiële wijk”. Dat kan veel eenvoudiger als gewoon hele dure wijk. Duur omdat Zurenborg vol met luxe panden staat. Het is een chique wijk waarvan de geschiedenis teruggaat naar eind 19e eeuw. Met haar geweldige architectuur uit de belle épogue. De belle époque is de periode vóór de Eerste Wereldoorlog. Zurenborg was bedoeld voor het volk met geld, de bourgeoisie. En eigenlijk is dat nog steeds zo. Je vindt in deze wijk nog steeds delen die alleen te betalen zijn door mensen met veel geld.

Eén straat die alle aandacht opeist in Zurenborg

De straat Cogels-Osylei eist alle aandacht op in Zurenborg. De bevolking uit Antwerpen noemt dit zelfs de meeste mooiste wijk van de stad. Als je de auto’s wegdenkt en de paard en wagens erbij denkt begeef je je echt ver terug in de tijd. Het is een van de langste straten met een sublieme rotonde dat veel groen en bloemen bevat.

Vervelen doe je allerminst in Zurenborg

Er valt duidelijk genoeg te ontdekken in Zurenborg. Met het meest exclusief vastgoed in Antwerpen mag een bezoek aan deze wijk niet ontbreken. Veel groen, restaurants, dure winkels en terrasjes maken van Zurenborg een van de mooiste wijken in Antwerpen. Een must-visit.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.