Als jij een nieuwe vloer nodig hebt, dan mogen de voordelen van de gietvloer niet aan je voorbij gaan. Deze onderhand bijzonder populaire vloer wordt vloeibaar aangebracht en vormt een complete en dunne laag op je ondervloer. De werkzaamheden zijn in een week afgerond. Vanaf dat moment profiteer je van alle voordelen die deze vloer met zich meebrengt en, zoals je hier leest, deze zijn niet gering.

1.   Een gietvloer is hygiënisch

Door de techniek die gebruikt wordt bij het aanbrengen van gietvloeren, hebben deze geen naden. De epoxy- of polyurethaan hars vormt één laag op je vloer en is daardoor gemakkelijk schoon te houden. Vuil kan nergens intrekken, er is geen sprake van vloeistofschade en af en toe stofzuigen en dweilen is voldoende. Je ziet gietvloeren niet voor niets in ziekenhuizen en klinieken. Als iemand in jouw gezin allergisch is voor huismijt, dan zal dat met een gietvloer aanzienlijk verminderen.

2.   Een strak en naadloos uiterlijk

Een andere bijkomstigheid van de manier waarop de gietvloer wordt aangebracht, is dat de vloer een strak en effen uiterlijk krijgt. Er zijn geen naden en de vloer wordt afgedekt met een beschermingslaag. Het gevolg is een egale vloer met een uiterlijk dat door geen andere vloerbekleding kan worden geëvenaard.

3.   Geschikt voor elk interieur en elke kamer

Gietvloeren kunnen werkelijk in elke mogelijke kleur worden uitgevoerd. Ook een combinatie van kleuren is mogelijk. Je kunt een afbeelding in je gietvloer laten verwerken, je kunt deze glans of mat laten afwerken, je kunt er glitters in aan laten brengen of een patroon. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daardoor is er een gietvloer te vinden voor elk interieur en zelfs voor elke kamer. De betonlook gietvloeren zijn momenteel erg populair en de natuurtinten die je dan kunt kiezen passen ook prima in een klassiek- of landelijk interieur. Het strakke uiterlijk is natuurlijk perfect voor minimalistische- en moderne woningen.

4.   Gietvloeren zijn sterk en gaan erg lang mee

De prijs per vierkante meter voor gietvloeren is wat hoger dan gemiddeld voor vloerbekleding, maar daar staat tegenover dat ze erg lang mee gaan. Een gietvloer is sterk en krasbestendig. Het is ongevoelig voor temperatuurverschillen en daarom ook ideaal in combinatie met vloerverwarming. Je maakt minimaal 50 jaar van je vloer gebruik en zorg je er goed voor, dan is dat zelfs meer. Gietvloeren zijn dus echt een lange termijn investering.

G-vloeren: specialist in gietvloeren voor woning en bedrijf.

Zijn er ook nadelen?

Er zijn enkele nadelen waarmee je te maken krijgt als je een gietvloer aanschaft. Omdat deze in meerdere lagen gelegd moet worden en elke laag afzonderlijk moet drogen, neemt het leggen minimaal 5 dagen in beslag. Je gehele vloer moet dan leeg zijn en je kunt je woning niet in. Daarbij zijn gietvloeren ook wat duurder dan standaard vloeren, alhoewel er ook goedkopere en zeer goed betaalbare opties worden aangeboden. Een laatst nadeel is dat gietvloeren lastig te repareren zijn. Krijg je het toch voor elkaar om deze te beschadigen, dan wordt het strakke uiterlijk op die plek onderbroken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.