Bij een verbouwing is het handig om een puincontainer te plaatsen, want zo ben je snel van alle rotzooi af. Het is begrijpelijk dat je je dan afvraagt of je er een vergunning voor nodig hebt of niet. Dit hangt af van een aantal zaken, zoals de gemeente en de locatie waar hij komt te staan. Het is altijd goed om op tijd te beginnen met onderzoeken of je een bewijs nodig hebt of niet. Nu je dit artikel leest ben je al goed op weg, want wij vertellen je het antwoord. 

Regelgeving van de gemeente

Komt de puincontainer op eigen terrein te staan, dan kan dit altijd zonder vergunning. Maar komt hij op gemeentegrond te staan, dan moet je rekening houden met de regelgeving van de gemeente. Wordt hij op een openbare weg gezet, dan gelden de regels van de gemeente. Het is namelijk niet toegestaan om een openbare weg te gebruiken voor andere doeleinden. Dit geldt ook voor de stoep, de parkeervakken en de fietspaden. Wil je toch de puincontainer hier neerzetten, dan dien je een bewijs aan te vragen. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete. Wil je een container huren in Amsterdam of een andere grote stad? Dan is de kans groot dat je melding moet doen voor het plaatsen van een puincontainer als je deze op openbare grond wilt plaatsen.

Op eigen terrein plaatsen

Ben je van plan de puincontainer in je eigen tuin, of de oprit of ergens anders op eigen terrein neer te zetten, dan heb je geen vergunning nodig. Ook hoef je dan geen melding te maken bij de gemeente. Het is daarom het eenvoudigste om het op eigen terrein neer te zetten, mocht dit een van de mogelijkheden zijn. Houdt er wel rekening mee dat een puincontainer erg zwaar is en dat het mogelijk is dat de bestrating of gazon schade oploopt.  

Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een puincontainer? Het antwoord op deze vraag is dus heel simpel. Op gemeentelijke grond moet het met bewijs en op eigen terrein zonder. Zeker bij het plaatsen van een puincontainer in Amsterdam of andere drukke gemeente is het verstandig om tijdig te informeren bij de gemeente!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.