We houden allemaal van de zomer en het is heerlijk om in deze tijd lekker te genieten van het warme weer in de tuin. Soms wordt het overdag binnen wel behoorlijk warm en ’s avonds zetten we dan ook graag alles tegen elkaar open om het huis eens goed af te laten koelen en te ventileren. Op zich werkt dit wel met betrekking tot de temperatuur, maar je haalt jezelf niet alleen koude lucht in huis. In veel gevallen komen er namelijk ook tal van vliegen en muggen of ander ongedierte mee het huis in die allemaal afkomen op het licht binnen.

Niets is natuurlijk vervelender dan uit je slaap gehouden worden door een mug, dus het is dan ook goed om hier maatregelen tegen te treffen. Door gebruik te maken van een plissé hordeur zoals die van plissehordeurenwebshop.nlhoud je alle ongewenste vliegen en muggen buiten de deur en geniet je van een heerlijke koele bries door het huis op de warme zomeravonden.

Een hordeur is flexibel en buigzaam

De horren van de deur zijn gemaakt van glasvezel gaas, wat zeer sterk is en daarnaast ook nog flexibel is. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de hor zichzelf direct straktrekt zonder vouwen wanneer deze gesloten is en deze ook meebuigt wanneer er iets tegen aankomt. Een hordeur zal dan ook niet snel breken door het buigzame materiaal. Het frame is meestal gemaakt van aluminium wat de deur zeer licht maakt en makkelijk te hanteren.

De zwarte kleur van de hor zorgt niet alleen dat de hordeur er beter uitziet, maar heeft ook een zonwerende werking. Vooral op deuren waar de zon op delen van de dag vol op staat, kan een hor een behoorlijke invloed hebben, omdat het voorkomt dat het raam als vergrootglas werkt in combinatie met de zon en de temperatuur binnen nog verder op laat lopen.

Verbeter de lucht kwaliteit in huis met een plissé hordeur

Een hordeur is niet alleen geschikt voor een deuropening, maar kan ook prima geplaatst worden op een raam of bijvoorbeeld een schuifpui. De kwaliteit van plissé hordeuren is over de afgelopen jaren behoorlijk verbeterd en de kwaliteit van de horren is nu dusdanig goed dat je er niet alleen ongedierte mee buiten de deur houdt, maar je ook pollen kan weren.

Vooral voor mensen met hooikoorts achtige symptomen is dit een absolute uitkomst en draagt een plissé hordeur bij aan een afname van klachten binnenshuis en een betere luchtkwaliteit.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.