Als je overweegt (nieuwe) schuttingen op je terrein te plaatsen, dan moet je met veel rekening houden. Iets wat vooral geldt voor het soort schuttingpalen die je hiervoor gaat gebruiken. Als deze schuttingen puur decoratief moeten zijn, of als een scheidingswand dienen, dan kan dit behoorlijk van invloed zijn op welk materiaal het beste bij jouw wensen past.

Het is vrij simpel om te stellen dat een hekwerk slechts zo sterk is als zijn ondersteuning. Dus als je ervoor wilt zorgen dat jouw houten schuttingen lang meegaan en perfect op hun plaats blijven staan, overweeg dan zeker een sublieme combo van hout beton schuttingen.

Betonnen schuttingpalen staan als een huis

Betonnen schuttingpalen en de daarbij behorende betonnen onderbalken staan immers als een huis. Beton is ook een geweldig bouwmateriaal dat uitmuntend met houten panelen, draadwerk en staafmatten samenwerkt. Want zodra deze betonpalen eenmaal staan, dan kun je er zeker van zijn dat ze nog jarenlang probleemloos functioneren. Dit met weinig of geen onderhoud.

Deze betonnen schuttingpalen zijn bovendien eenvoudig met beton- en/of houten platen te combineren. De zogenaamde sleufpalen zijn met hun voorbewerkte inkepingen direct klaar voor gebruik met insteekplanken. De speciaal voorgevormde hoekpalen helpen je daarnaast prima bij het omzeilen van haakse bochten.

Waarom de hout beton schuttingen zo’n fijne combo zijn

De sterkte van het bouwmateriaal

Beton is een materiaal dat heel lang zonder enig onderhoud meegaat. Het kan ongetwijfeld gevoelig voor schade door weerselementen zijn, maar dit zal absoluut een zeer lange tijd duren. Hout kan daarentegen een relatief korte levensduur hebben als het niet op de juiste manier wordt behandeld.

Er kan houtrot optreden, wat betekent dat je dan voor het vervangen van het aangetaste hout moet betalen. Zelfs als het hout van bijvoorbeeld schuttingpalen wordt behandeld, gaat het op zijn best zo’n 10 tot 15 jaar mee. Dat is een stuk korter dan de 20 tot 25 jaar levensduur van beton.

De esthetiek van beide materialen

Zowel hout als beton hebben hun voor- en nadelen als het om de esthetiek van het materiaal gaat. Er kan in dit geval zeker gezegd worden dat hout een natuurlijker ogend materiaal is dan beton. Houten schuttingpalen passen in dit geval beter bij de houten panelen van een schutting.

Betonnen schuttingpalen kunnen echter ook ideaal voor een schutting zijn. Het contrast tussen de kleuren van de houten panelen en betonnen palen kan zonder twijfel prachtig zijn. Iets wat uiteindelijk op je persoonlijke voorkeur neerkomt.

Het prijsverschil in schutting varianten

Er bestaat geen twijfel over: houten schuttingpalen zijn veel goedkoper dan het betonnen alternatief. Dit maakt ze ongetwijfeld een go-to-optie voor de vele doe-het-zelvers met een beperkt budget die op hun eurocenten willen letten bij het opnieuw installeren of repareren van een hek.

Wat betreft de sterkte, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding op de lange termijn is er eigenlijk geen reden om niet voor hout beton schuttingen te kiezen. Hoewel een compleet houten schutting er misschien wat rustieker uitziet, zijn de versies met betonnen schuttingpalen absoluut niet onaantrekkelijk. In de juiste combinatie zien ze er beslist schitterend uit!

Ga om de sterkte en duurzaamheid voor hout beton schuttingen

Een omheining van hout beton schuttingen is, vanwege de sterkte en duurzaamheid, vaak een wenselijker optie dan enkel voor een compleet houten hekwerk te kiezen. De betonnen schuttingpalen zijn behoorlijk moeilijk te beschadigen, zelfs als ze aan drastische weersomstandigheden worden blootgesteld.

Hout beton schuttingen kunnen ook gegarandeerd het verschil maken bij het creëren van een effectieve en indrukwekkende afbakening rond jouw perceel. Een hekwerk dat jarenlang meegaat! Iets wat je op de lange termijn een fijner gevoel en meer comfort oplevert.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.