Als je een eigen woning hebt wil je natuurlijk wel dat deze er mooi en verzorgd uitziet. De muren in je woning zijn erg bepalend van de sfeer van het huis. Kies je voor een leuk kleurtje of hou je bij de standaard witte muren? De keuze is aan jou. Om de muren netjes te houden is het belangrijk om ze eens in de zoveel jaar een keertje te stucen. Stucen is het gladmaken van jouw muren door er een gipslaag op aan te brengen. Dit werk kan je zelf doen, maar kan je ook uitbesteden aan een stukadoor. Het laatstgenoemde is misschien wel de beste optie en in dit artikel vertel ik jullie waarom.

De juiste aanpak

Er zijn verschillende manieren hoe je het stucwerk kan aanpakken. In de ene situatie is de ene manier beter en in de andere manier moet je het weer anders aanpakken. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste manier van aanpak gebruikt. Stukadoors hebben veel ervaring en kunnen daarom snel inschatten hoe ze het stucwerk in jouw woning moeten aanpakken. Zelf kan je wel bepaalde aspecten Googlen om te kijken hoe je het moet doen, maar ervaring van professionals is toch wat betrouwbaarder.

Duurzaamheid

Wanneer je het stucwerk zelf doet, doe je het nooit zo goed als wanneer een professional het zou doen. Dit betekent dat je binnen een aantal jaar het stucwerk opnieuw zal moeten doen omdat het wanden loslaten. Het is dus misschien op dit moment een flinke investering, maar zal in de loop der jaren tijd en geld besparen.

Kracht

Tenslotte de kracht die je bespaart. Het stucen van muren kost enorm veel kracht en wanneer jouw lichaam deze inspanning niet gewend is kan het zorgen voor nare blessures. Stukadoors doen dit werk dagelijks en zijn hierdoor de inspanningen gewend. Ook al denk je dat je best stevig gebouwd ben van jezelf, kan je het stucwerk enorm onderschatten en dit zal ten koste gaan van jouw lichaam.

Wil je het stucen door professionals laten doen? Voor een stukadoor in Diemen en een stukadoor in Almere kun je terecht bij Stucstunter, de specialist als het gaat om stucen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.