Iedereen wil niets liever dan een mooie tuin hebben en hier in de zomer ten volle van kunnen genieten. Perfect normaal en niet onoverkomelijk, tenzij je een paar mollen in je tuin hebt die daar anders over denken. Mollen kunnen een waar slagveld maken van je tuin en kunnen je grootste nachtmerrie worden. Laat dit niet toe en doe tijdig aan mollenbestrijding. Er zijn tal van hulpmiddelen om komaf te maken met die vervelende plaag!

Mollen bestrijden met een mollenklem

Hoewel een mollenklem misschien niet de meest mol vriendelijke oplossing is, is het wel de meest effectieve. Een mollenklemmen kopen geeft je wel de garantie dat je je mollen zal kunnen bestrijden. Wanneer je een mollenklem plaatst, komt het dier hierop af. De mol zit tussen de klem en gaat meteen dood. Je kan een mollenklem aan het begin van de mollengang plaatsen of midden in de molshoop. Op welke manier je het ook doet, mollen bestrijden met mollenklemmen is gewoon de beste manier.

Mollen verjagen

Naast mollen bestrijden, kan je ook kiezen voor het verjagen van mollen. Krijg je het niet over je hart om de dieren echt te gaan doden, dan is verjagen een goed alternatief. Mollen verjagen kan je doen aan de hand van een ultrasone verjager. Ultrasone geluiden worden enkel gehoord door dieren met een enorm goed gehoor. Deze geluiden kunnen enorm storend zijn voor mollen en hier gaan ze dus van lopen. Plaats de verjager op een willekeurige plek in de tuin en dit is al voldoende om vaarwel te zeggen tegen die vervelende gasten!

Diervriendelijk mollen bestrijden

Lukt het niet om mollen te verjagen met ultrasone geluiden? Dan kan je ook kiezen om aan mollen bestrijden op een diervriendelijke manier te doen. Dit kan je doen met behulp van een mollenval bijvoorbeeld. Een mollenval, is een koker die je net op dezelfde manier plaatst als een mollenklem. De mol loopt erin, maar ze gaat niet dood. Je kan het dier na vangst dus gewoon weer vrijlaten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.